Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zenei élmény hat napon át

2019.07.12

A könnyűzenei műfajok széles skáláját vonultattuk fel a Zenekompót második évadában. Népzenével kezdtük, countryval és blues balladákkal folytattuk. A hétvégét rockandroll pörgéssel kezdtük, hogy synth poppal és latin pörgéssel zárjuk.

Zenekompót volt 2019-ben is a Nádasdy-várban

A Nádasdy vár önmagában is hívogató jelenség. Tudom, hogy személyekre használják ezt a jelzőt, de ez az épület sokunk lelkében már már annak számít. Számos rendezvényünknek ad otthont évről évre. Nem volt ez másként az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Zenekompót esetében sem.

A rendezvény keddtől vasárnapig tartott a Várkert színpadon és ezalatt a hat nap alatt egy zenei kavalkád részesei lehetünk. Minden nap más és más zenei stílus, finom ételek és italok várták a látogatókat egy igazi Zenekompótra.

Július első keddjének estéjén a népzenéé volt a főszerep. A Folkkvartett a hagyományos magyar népzene mesterei.  A prímások, Király Miklós és Horváth Balázs csodálatos játéka a brácsás Orsós Tamás és a nagybőgős Hanusz Zoltán fergeteges kísérete sokak szívét megdobogtatta. Előadásmódjuk magas színvonalát a közönség két visszatapsolással jutalmazta.

Másnap egy igazi country-szerdát élvezhettünk. Minden adott volt, hogy a szórakozni vágyók jól érezzék magukat. A Countaktus Country zenekar elhozta a Várkert színpadra a vadnyugati hangulatot. Hatalmas siker övezte a Creedence Clearwater Revival vagy éppen a Kris Kristofferson dalokat. A Cowboy kalapok, ingek és csizmák sem hiányozhattak az estről.
Egy fergeteges country estet élvezhetett a szép számú közönség, akik háromszor kértek ráadást.

Akár a csütörtöki blues nevet is adhatnánk ennek a napnak, hiszen olyan zenekar képviselte a műfajt, akik számtalanszor megmutatták már, hogyan érdemes ezt a stílust művelni.

Zenekompót volt 2019-ben is a Nádasdy-várban

A Exxxtra Blues Band játéka és könnyed előadásmódja ebben a nehéz műfajban sokakat késztetett arra, hogy a karjukon ágaskodó szőrt dörzsölgessék. Igen, ezt a műfajt csakis így érdemes bemutatni. Érezhető volt a zenészek több évtizedes tapasztalata és tudása, így hatalmas sikert arattak.

Péntek este rockendrollba borult a Nádasdy vár. Megjelentek a stílushoz köthető öltözékbe bujt rajongók a delfin frizurás arcok és elkezdődött az utazás a rockabilly világába.
A Sonny and his Wild Cows zenekar indította az estet és fergeteges játékukkal, lazaságukkal meghódították a teret. Táncoló, éneklő közönség mutatta, hogy mire képes ez a műfaj. Megmozgat, átjár és nyomot hagy.

A That’s Right Baby folytatta a szórakoztatást és nem maradhatunk ki semmiből, amit a rockabilly adhat nekünk. Professzionális előadásmód, közönséget mozgató zenék, különleges színpadi mozgás volt a sikerük záloga, és a vastaps sem maradhatott el végezetül.

A szombati Zenekompót nap az elektronikus zene világát hozta el nekünk. A Synth whit Meggie együttes ismert a sárvári közönség számára. Az est első felében a ’60-as, ’70-es évek nagy slágereit hozták el nekünk. A második felvonásban a Eurythmics, Yazzo, Depeche Mode, Laura Branigan slágerek szólaltak meg. Meggie és csapata tudják mi kell a közönségnek, mivel a Várkert megtelt zeneszerető emberekkel és vastapssal jelezték a zenekarnak, hogy ne hagyják abba.

A vasárnap a pihenésről szól. És mi lehet egy igazi szellemi felüdülés titka? Hát a latin zene és tánc. Ezen a napon két zenekar ontotta felénk a zene jóságos hatását az Intermezzo Latin Club és a Milagro Santana Tribute Band.

Egyszerűen elmondhatatlan az érzés és a látvány, amikor gyönyörű latin muzsikára férfiak viszik táncba partnerüket, hogy testbeszéddel mondják el nekik érzéseiket. Ez a zene talán a legalkalmasabb erre a célra. Mindkét zenekar hatalmas átéléssel, érzelemgazdag előadásmódban tette boldoggá a közönséget a koncertsorozat méltó befejezéseként.

Egy újabb csodálatos héten vagyunk túl, ahol a zene volt az úr és ismét megmutatta erejét, azt az erőt, amit örömmel fogadunk, hogy általa frissüljünk fel.

A mintegy kétezer embert megmozgató Zenekompótot jövőre folytatjuk, hiszen ennyi boldog és elégedett arcot látva mi mást tehetnek a szervezők! (ms)

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 10. vasárnap 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. március 22. péntek 20:00

Ikon…

Hímes fiúk - hímes lányok. Húsvéti hétvége

Nádasdy-vár

2024. március 30. szombat - március 31. vasárnap

Bújj, bújj zöld ág…

Húsvéti szombat a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 30. szombat 09:00 - 13:00

Tojásfestés…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!