Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zenekompót képekben

2018.07.12

Az idei nyár egyik újdonsága, hogy egy héten át esténként zene szól a várban. Keddtől vasárnapig egymásnak adták a kilincset a stílusok. A hely és a zene hangulatát, a közönség jókedvét szóban átadni nehéz. A képek azonban segítenek.

Zenei hét a sárvári várban

Pop, country, magyar népzene, dzsem, azaz örömzene, szintipop, latin hangulat, metál, disco és még sorolhatnánk. Hat napon át új helyszínünkön, a Várkertben nemcsak hallgattuk a zenét, hanem táncoltunk is. Kettesben, összeölelkezve, vagy közösen, körben, sorban, ahogy adta magát.

Ritkán látni, hogy a country zenére végül kialakul a táncoljunk kígyóban formáció. Szintén nagy pillanat volt, amikor a latin zenére a közönség egyszerre hullámzott jobbra és balra. A színpadon pedig a zenészek minden percben azon dolgoztak, hogy a hallgatóság jól érezze magát.

Hat nap hat zenekar, plusz egy formáció. Kedden a szombathelyi Bagatell zenekar koncertjével kezdtünk. Szerdán a Phantom folytatta és a Toto zenekar számaival töltötték meg a teret. Ezen az estén volt a plusz formáció, a dzsem. Olyan örömzenéről van szó, amikor a színpadon a zenészek előre egyeztetik ugyan, hogy mit játszanak, de előtte nem voltak nagy próbák. A lényeg ekkor a spontaneitás, ami a legjobb hangulatba megy át. Hangzottak el számok többek közt Ákostól, Stingtől, a P. Mobiltól, Roy és Ádámtól, egyszóval a kedvencektől.

Csütörtök a country zenéjé volt. A Route 35 Band elhozta az igazi érzést a vadnyugatról. Olyannyira, hogy sokan táncba léptek, egymást karolva vagy épp önállóan élvezve a zenét. Pénteken a Csűrdöngölő zenekarral kirándultunk a Kárpát-medence zenei világában.

A hétvége első napján a szintipop adta a hangulatot Meggievel a színpadon. Vasárnap pedig az Intermezzo Latin Club Szombathelyről érkezett, de a világ távoli ritmusos, táncra hívó zenéjét hozta el nekünk.

A hét programjairól, koncertjeiről néhány hangulatos képpel számolunk be.

A nyár azonban nem ért véget, még sok rendezvény várja mindazokat, akik egy-egy estét a vár falai között szeretnének eltölteni.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!