Ndasdy-vr

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Sárvári advent

Nádasdy-vár Sárvár

Zanzibár. Karácsonyi koncert

Posta tr

2018. december 23. vasárnap 19:30

Koncert

Az adventi programsorozat zárásaként igazi meglepetéssel készülünk. Elfogadta meghívásunkat a Zanzibár együttes, mely ismert dalait áthangszerelte, hogy közösen éljük át a Szenteste előtti nap izgalmát és örömét.

Zanzibár. Karácsonyi koncert a sárvári adventen

A ceglédi, 1999-ben alakult Zanzibár zenekar sárvári koncertje igazi adventi ínyencség. Akusztikus, hallgatósabb műsoruk a megszokott zanzibár-dalokat helyezi új megvilágításba, és koronázza meg a zenekar zenei anyagát a Sárváriak nagy örömére.

Első albumuk még 2001-ben jelent meg Nem vagyok tökéletes címmel, és hamarosan aranylemez lett. Az albumból három kislemez látott napvilágot, a Nem vagyok tökéletes, a Vágyom rád és az igazi áttörést hozó Szólj már. Azóta kilenc lemezt tudhatnak magukénak, és két Aranylemez-díjat.

A zenekar tagjai egészen fiatal koruk óta jól ismerték egymást. Cegléden komoly underground zenei élet folyt a 90-es években, formációk alakultak meg és tűntek el, cseréltek egymás között tagokat.

1999. január 1-jén Terecskei Rita munkaköri kötelességéből adódóan igazoltatta a szilveszteri buliból hazatartó Sidit, Gabszit, MikC-t és Donit. Rita elengedte a négy zenészt, ezért jópofa heccből leendő énekesnőjükké fogadták. Érdekes módon egy nap múlva egy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi élőben is hallhatta Ritát pótszilveszterezés közben Janis Joplin-dalt énekelni. Ekkor döntöttek úgy a fiúk, hogy Ritát tényleg felkérik a Zanzibár zenekar énekesnőjének. Rita egyébként autodidakta módon tanult gitározni és dobolni. Saját bevallása szerint szerencsésnek mondhatja magát, mert általában a hangszerek valamilyen módon viszonylag élvezhetően megszólalnak a kezében, kivéve a hegedűt!

 Az együttes nevét Sidi bátyja ajánlotta a figyelmükbe, miután elolvasta Vámos Miklós Bár című könyvét. A szerző a történetben megemlékezik egy Zanzibár nevű budapesti szórakozóhelyről, ahová annak idején zenészek, színészek jártak bohémkodni.

Terecskei Rita szerint az éneklés gyógyít, Jancsi szerint a Zanzibár nem híres, csak egyszerűen jó zenét játszik. Michael Jackson volt híres. Szerinte az alkotás, az örömzene megélése nem csak a stúdióban, vagy a próbákon zajlik, de a színpadon is folyamatosan.

Jelenlegi zenekari tagok

Terecskei Rita (ének)
Steklács Miklós (MikC) (basszusgitár)
Kovács András Donát (Doni) (dobok) 
Sidlovics Ferenc (Sidi) (gitár) 
Kállai János (gitár)

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Sárvári advent

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Támogatóink

A Sárvári advent támogatói
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Segt? szakemberek s mdszerek

Knyvtr

2023. november 29. szerda 17:00

Szakemberek egyhelyen

Közelgő programok

The Trousers s az Akela

Ndasdy-vr

2023. december 01. péntek 20:00

Hard Rock and Roll

Hvogat fnyek

Posta tr

2023. december 02. szombat

Fnyek

Srvri advent 2023

Ndasdy-vr

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Vrakozssal

Advent a Kalka Egyttessel

Posta tr

2023. december 02. szombat 17:00

Hrom szklb

Adventi Mesl? B?rnd

Posta tr

2023. december 02. szombat 18:00

Szlsebes hintalovak

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!