Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Verkli, mézeskalács, fűszeres almaszörp

2018.03.10

A lányokkal, nőkkel, asszonyokkal együtt a tavasz is beugrott egy kóstolásra március 8-án a Nádasdy-várba. A rendezvény annyi látogatót vonzott, hogy a süteményes pultok háromszor ürültek ki, a rétes és a házi szörp is megfogyatkozott.

Verkli, mézeskalács, forró fűszeres almaszörp a sárvári Nádasdy-várban

Ha sztárt kellene avatnunk az I. Édes Március 8 rendezvény után, akkor minden bizonnyal nehéz dolgunk lenne.  A reggeli borongós időből délre napsütés lett, a Nádasdy-vár aulája pedig hamar megtelt kiállítókkal és vendégekkel. A délelőtt 10 órától este 8 óráig tartó mozgolódásban még egy rövid közvélemény kutatásra is akadt idő. Kollégáink időnként megjelentek a vár kapujában, és random érdeklődéssel kifaggatták az érkezőket, milyen napjuk van.

‒ Jó az idő!

‒ Krémest ígértem az asszonynak!

‒ Nem tudjuk, mi lesz, meglátjuk, körülnézünk.

A három leggyakrabban kapott válasz tovább bővült, amikor 14 órától a várhídon is felcsendült a verkli-muzsika. A szimpatikus, bajszos, kalapos úriember tekerte-tekerte, az utcán közlekedő autósok pedig ugyanezt tették az ablakaikkal, amikor elgurultak a Nádasdy-vár előtt. Ha eddig nem sejtették, hogy valami történik a hídon és azon túl is, most már biztosan rájöttek. Ez be is bizonyosodott, úgy délután négyre, amikorra már nemcsak a sütemények, mézeskalácsok fűszeres illata vonzotta közelebb a pultokhoz a látogatókat, de sokan gyülekeztek Lovász Adrienn 17 órától kezdődő nőnapi előadásra is. Érdekes volt látni a generációkat átívelő csoportokat, ahol unoka, lány, anya és nagymama együtt sétál – ők szigorúan otthon hagyták a férfiakat, mert:

‒ Ez a mi napunk és kész! ‒ mondogatták mosolyogva.

Egy biztos, nem létezett annyi franciakrémes március 8-án, ami el nem fogyott volna.

19 órától tombolasorsolásra is sor került. Aki vásárolt a helyszínre kitelepült árusoktól valamit, az tombolajegyet is kapott a csomagjához. Így este mindenki kapott még egy esélyt egy kóstolóra. A legszerencsésebb tombolázó vendégünk egy alig hat éves kislány lett, aki zsinórban vitte, amit vinni kellett. Az elbizonytalanodott szülők a harmadik nyereménynél már többször is megnézték a tombolájukat, hogy biztosan jól hallották-e és tényleg újra az ő számukat húzták ki? Pedig de!

Az első igazán tavaszias nap – hosszabb téli február után egyáltalán nem hétköznapi hangulatot árasztott.

 Jövőre megismételjük!

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!