Ndasdy-vr

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Megemlékezés az Arénéban, Huszárképző és Pilvax a várban

Ndasdy-vr

2023. március 15. szerda 10:00-13:00

Csaldi

Az 1848-ban kitört forradalom évfordulóján ünnepi megemlékezésre kerül sor. A városi ünnep a Sárvár Arénéban lesz, a múzeumban kézműves program, fegyverbemutató, a művelődési házban Pilvax várja a látogatókat.

Ünnepi program március 15-én a sárvári várban

A városi megemlékezés 10 órakor kezdődik a Sárvár Arénéban a Himnusz eléneklésével, melynél közreműködik a Sárvári Koncertfúvós Zenekar, vezényel Szélesi Attila. Ünnepi beszédet mond Szabó Zoltán társadalmi megbízatású alpolgármester. Beszéde után a Sárvári Oratórikus Kórus ünnepi műsorára kerül sor A világnak szívében címmel (művészeti vezető: Dr. Szalai Ferencné).

A megemlékezés után koszorúzásra kerül sor Petőfi Sándor és gróf Batthyány Lajos szobránál a Szent László templom mellett. Koszorúzási szándékukat az info@sarvarvar.hu e-mail címünkön jelezzék.

A múzeum 10 órától nyitja kapuit. A kiállítások megtekintése mellett több programmal várják a vendégeket. A díszteremben a korabeli és a megelőző századok fegyvereit ismerhetik meg az érdeklődő ifjú forradalmárok. A kézműves foglalkozások során nemzeti színeink felhasználásával készíthetnek kokárdát, huszárcsákót, zászlót, pártát, tarsolyt és még sok minden mást. Természetesen lehet színezni, festeni, alkotni. 

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára egy játékkal is készülünk, melynek során közelebbről ismerhetjük meg nemzeti költőnket, életének egyes nehéz, máskor inkább izgalmas részletét. Ügyességre és koncentrációra egyaránt szükség lesz, de az élmény garantált.

Szintén Petőfi ihlette a fél tizenkettőkor kezdődő tárlatvezetést, melynek során a múzeum állandó huszárkiállítását ismerhetjük meg, elsősorban a huszárok 19. század eleji történetét, illetve a szabadságharc idején játszott szerepüket. Természetesen a Kukorica Jancsi lett János vitéz sem marad ki. 

A művelődési ház folyosóján berendezzük a Pilvaxot, melynek több évtizedes hagyománya van a várban. A beszélgetéshez, jóhangulathoz az alapot és a hátteret a Regös Együttes adja meg a 11 órakor kezdődő koncertjével.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Segt? szakemberek s mdszerek

Knyvtr

2023. november 29. szerda 17:00

Szakemberek egyhelyen

Közelgő programok

The Trousers s az Akela

Ndasdy-vr

2023. december 01. péntek 20:00

Hard Rock and Roll

Hvogat fnyek

Posta tr

2023. december 02. szombat

Fnyek

Srvri advent 2023

Ndasdy-vr

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Vrakozssal

Advent a Kalka Egyttessel

Posta tr

2023. december 02. szombat 17:00

Hrom szklb

Adventi Mesl? B?rnd

Posta tr

2023. december 02. szombat 18:00

Szlsebes hintalovak

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!