Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Nyitunk!

2020.06.17

Sárvár kulturális intézményei megnyitják kapuikat. A könyvtár, a múzeum rendes hagyományos nyitvatartási idejében látogatható lesz június negyedik hetétől. Óvintézkedéseink nem zavarják a látogatást.

Újranyit a sárvári vár a veszélyhelyzet után

Három hónap után június 22-én, hétfőtől várja olvasóit a sárvári könyvtár. A múzeum pedig másnaptól, június 23-ától látogatható. A látogatás körülményeinek kialakításakor figyelemmel voltunk a hazai és nemzetközi ajánlásokra. Általános megegyezés szerint jelenleg a távolságtartással, maszkkal és a folyamatos fertőtlenítéssel tehetünk legtöbbet a koronavírus terjedése ellen, illetve saját biztonságunk érdekében. 

Először áttekintjük azokat a szabályokat, melyek betartását saját munkatársaink magukra nézve kötelezőnek tartják. Majd szólunk azokról, melyekkel vendégeink is hozzájárulnak a látogatás biztonságához, végül pedig egyes intézményeink szabályairól.

Újranyit a sárvári vár a veszélyhelyzet után

Munkatársaink a látogatói területeket, illetve saját munkaállomásaikat folyamatosan fertőtlenítik. Takarítóink a korlátokat, kilincseket, villanykapcsolókat, látogatói pultot folyamatosan fertőtlenítik. A tereket pedig szellőztetjük. A belső terek mellett az udvaron található padokat, a vár bejáratát, kapuit szintén rendszeresen, naponta kétszer fertőtlenítjük. Sűrűbb használat esetén természetesen gyakrabban. 

A maszkviselést jogszabály intézményeinkben nem írja elő.

A 1,5 méteres szociális védőtávolság betartása ajánlott, de a veszélyhelyzet visszavonása után nem kötelező. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy sokszor elmondták már, de mi is fontosnak tartjuk. Vigyázzunk egymásra! Alig kell többet tennünk, mint máskor, csupán még jobban figyeljünk egymásra. Tüsszentésnél használjunk inkább papírzsebkendőt. 

A könyvtár, a múzeum és a művelődési központ bejáratánál érintésmentes kézfertőtlenítőket helyeztünk el, melyek használatát mindenki számára ajánljuk.

Újranyit a sárvári vár a veszélyhelyzet után

A könyvtár

Június 22-én, hétfőn nyit a könyvtár mindhárom részlege. A felnőtt részleg hétfőtől péntekig 10 órától 17 óráig, a gyermek és a zenei könyvtár 10 órától 12 óráig, illetve 13 órától 17 óráig látogatható. További intézkedésig csak kölcsönzésre és könyvek visszahozására lesz lehetőség. Egyelőre nem működtetjük az olvasótermeket és egyéb helyben igénybevehető szolgáltatásainkat (internethasználat, folyóiratolvasás, másolás, nyomtatás). 

Figyelemmel a hazai és nemzetközi trendekre egy-egy olvasó legfeljebb 30 percig tartózkodhat az intézmény. A gyerek és zenei részlegben egyidejűleg 4 fő, a felnőtt részben 10 fő fogadására van lehetőség. Mindenhol kérjük a 1,5 méteres szociális védőtávolság betartását a nem egy háztartásban élők között. 

A kikölcsönzött könyvek kölcsönzési idejét 2020. július 25-ig automatikusan meghosszabbítjuk. A korábban lejárt könyvek, dokumentumok esetében szintén ugyanígy járunk el, a március 17-től késedelmi díjat nem számítunk fel. A korábbi időpontban felgyűlt díjat azonban nem töröljük.

A 2020. március 17-én érvényes tagságot szintén automatikusan meghosszabbítjuk a zárvatartási idővel, azaz három hónappal. A korábban lejárt tagság az újranyitás után bármikor meghosszabbítható.

Terveink szerint a könyvtári rendezvényeket, hagyományos klubtalálkozóinkat szeptembertől indítjuk újra. Feltételeiről az akkor érvényben lévő szabályozások figyelembevétele mellett később adunk tájékoztatást. 

A város modern művészeti kiállítóterme, a Galeria Arcis szintén újra látogatható.


Újranyit a sárvári vár a veszélyhelyzet után

A múzeum

Június 23-ától, keddtől várjuk vendégeinket a Nádasdy Ferenc Múzeum kiállítási területén. Nyitvatartási időnk nem változik, 9 órától 17 óráig fogadjuk látogatóinkat. A nyári meghosszabbított nyitvatartást azonban az idén nem vezetjük be júliusban és augusztusban. 

A biztonsági szabályok értelmében a kiállítótér bejáratánál, a pénztár előtt elhelyezünk egy érintésmentes kézfertőtlenítőt, melynek használata minden vendégünk számára ajánlott.

Maszk viselése nem kötelező. A kiállítótérben folyamatos szellőztetünk, a kilincsek, korlátok, ajtók fertőtlenítő tisztítását rendszeresen elvégezzük.  

A pénztárban már több éve lehetőséget biztosítunk a bankkártyás fizetésre, így a készpénz használatát is csökkenteni tudjuk. 

A látogatást nem kell előzetesen bejelenteni.

Aki tárlatvezetést szeretne, kérjük, írjon a kiallitas@nadasdymuzeum.hu e-mail címünkre. A tárlatvezetés lehetőségeiről ide kattintva olvashat.

Várunk mindenkit nagy szeretettel!


Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!