Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A Szakkör – Sárváron is nyertünk!

Nádasdy-vár

2022.10.12

A Nádasdy Kulturális Központ újabb programmal bővítette közművelődési palettáját.
A Magyar Kormány segítségével a Nemzeti Művelődési Intézet ötezer szakkört támogat országosan. A Nádasdy Kulturális Központ élt a lehetőséggel, hogy bővítsük közművelődési palettánkat. Sikerrel pályáztunk és 3 szakkört indítunk!

Új szakkörök a sárvári várban

A Nádasdy Kulturális Központ évente 30-40 pályázatot is megír, néha többet is, ha reményt lát arra, hogy Sárvár kulturális életét sokszínűbbé, érdekesebbé, tartalmassá teheti. Az utóbbi négy évben szerencsére bőven akadt rá példa, hogy Sárvár Város Önkormányzata segítségével és önerőből, különböző EU-s és kormányzati szervezetek, szponzorok forrásaival gazdagítsuk forrásainkat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt évek gazdag programkínálata. Több lehetőséget jelent, ha megfelelően képzett szakemberekkel felvértezve magát, egy intézmény tudatosan nyit pályázati programok felé, hogy talpon és felszínen maradjon. Verseny van a közművelődésben is, ahogy a múzeumi szférában is. 

Képzések, pályázatok, programok sora áll a közintézmények rendelkezésére. Változik a civil szféra, változnak a művelődési igények, növekszik az újabb generáció, lesz még több és még nehezebb időszaka a társadalomnak, mint a mostani.

Új szakkörök a sárvári várban

Hiszünk abban, hogy a felkínált segítségnél csak egy jobb létezik! Amikor az, akinek felkínálták, meg tudja ragadni. Legyen szó kézműves szakkörökről, legyen szó egy hétköznapi támogatási rendszerről. A klasszikusnak mondott közművelődési éra idején a közművelődés elsősorban a szakkörökre épült. Sok önképző kör alakult a kis- és nagyvárosokban. Tevékenységei jól jellemezték az akkori kor érdeklődését, képzettségét és az emberek tartalmas szórakozás iránti fogékonyságát.

Ez ma sincs másképp. Ezért is örültünk annyira, amikor sikerült elnyernünk nem is egy, de három szakkör pályázatát Sárváron a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésű programban. Különösen az idősebb korosztály részére fontos a lehetőség. Nekik a legkevesebb a mozgáskörük, és az olyan közösségi lehetőség, ami sokat javíthat életminőségükön.

Hímzés, gyöngyfűzés és csipkeverés. A program szakkörvezetője Bíró László lett, aki az elmúlt évtizedekben is elhivatott híve volt az alkotómunkának. A Sylvester János díjas alkotóművész vállalta a szakkörök irányítását, vezetését, tanfolyamot végzett az ügy érdekében, miközben intézményünk pályázott, szervezett és megszerezte az alapanyagokat a három szakkörhöz, és útjára indította a foglalkozásokat. A Nemzeti Művelődési Intézet ugyan körönként mindössze 5-5 fő támogatását kínálja szakkörönként, ám folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy jövőre ez bővüljön. Addig is, akik támogatáson kívül érdeklődnek a szakkörök iránt, bekapcsolódhatnak az alkalmakra látogatóként, vagy egyénileg megvásárolhatják az NMI által kínált szakkörcsomagokat. Ez ügyben érdeklődni a www.aszakkor.hu oldalon, vagy sárvári szakkörvezetőnknél lehet szerdánként. 

A program címe: Kézen fogva a közösségekért a Nemzeti Művelődési Intézet országos programjában. A programok számára saját online felületet is létrehoztak, ahol nyomon lehet követni az egyes települések előrehaladását. Sárváron szeptember utolsó hetében indult a megnyert szakköri program. 

Köszönjük, hogy olvasnak minket, köszönjük, hogy támogatnak és velünk tartanak! Hamarosan galériával és újabb hírekkel jelentkezünk!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Méhes-mézes irodalmi kalandok

Könyvtár

2023.09.20

Díjkiosztó…

Könyvbemutatók, gitárzene és mangarajzoló

Könyvtár

2023.08.23

Indul az új évad…

Könyvvásár, kiállításnyitó és sok-sok érdekes előadás

Könyvtár

2023.04.27

Változatosság…

Zene, költészet, cseresznyefa virágzás

Könyvtár

2023.03.31

Szerdánként…

Kaland a méhekkel. Pályázat

Könyvtár

2023.03.21

Közösség…

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Japán Klub. A mangakák titkai

Könyvtár

2023. szeptember 27. szerda 17:00

Véletlenszerű képek…

Grabovski klubkoncert

Nádasdy-vár

2023. szeptember 29. péntek 20:00

Szevasz Életem…

A könyv híd, a könyvtár összeköt

Könyvtár

2023. október 03. kedd - október 07. szombat

Könyvbemutatók, könyvszigetek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!