Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Történelmi csörte - Bíbor péntek

2019. július 26. péntek

Vágj bele!, Családi

Péntek délután belecsapunk a Történelmi Csörte sűrűjébe. Mesterségek udvara, pódiumbeszélgetés Cselenyák Imrével Pusztai Andreával, Szélesi Sándorral; Előadás Arany János koráról Cselenyák Imrével, és lesz régizene: A mecénás Mediciről.

Azért bíbor, mert a Történelmi Csörte péntek estéjének fő témája a vér lesz. És a vérnek minden kontextusa. Legyen az kiontott, tiszta, arany, fertőzött és vérségi vér.  A történelmi regények, filmek és sorozatok tematikáját elképzelni sem lehet a testünket éltető nedű szerepe nélkül. Ki fog derülni az is, hogy a vér túlmisztifikált jelenléte a történelmi regényeknél egyébként abszolút logikus. Bővebben a témáról a helyszínen!

Mi lesz még? Pódiumbeszélgetés, előadás, koncert Medici korából, eszem-iszom, játékok, bemutatók.

Érdemes már péntek este csatlakozni a Csörtéhez. Este kiülünk a várudvar asztalaihoz, és egy-egy hűsítő ital mellett elbeszélgetünk a hétvége sztárjaival: az írókkal.

Aki ennél is hűvösebbre vágyik, annak irány az 1. bástya. A filmvetítések szinte non-stop zajlanak a két nap délutánján.

Történelmi csörte a sárvári várban

2019. július 26. péntek

Nádasdy-vár

Játékok, bemutatók, találkozók

Vágj bele!

Nincsen csörte kísérő programok nélkül! Lesz mesterségbemutató, eszem-iszom, játék. Kicsiknek szóló játékok, és felnőttesebbek is. Van, aki két napig is marad, de olyan is akad, aki csak szombatra kínál szórakozást.

Attrakciók, foglalkoztatók…

Nádasdy-vár

Filmvetítések az 1. bástyában

Családi, Filmvetítés

Két napra mozit csinálunk a kazamatából. Ez látványos lesz, öt pontos hangzással, nagy kivetítővel és persze retro és mai filmkínálattal. A hűvös miatt is érdemes leereszkedni a kazamatába, de most még plusz látnivalót is kapunk az ódon falak mellé.

Műsorkínálat a Kaza-moziban!

Nádasdy-vár - 18:00

Bíbor, mi láttán pillantások dermednek

Beszélgetés

A pódiumbeszélgetés különösen izgalmasnak ígérkezik. Résztvevő írók – Cselenyák Imre, Szélesi Sándor, Pusztai Andrea, Baráth Katalin. Nem dobálózunk olyan frázisokkal, hogy a vér nem válik vízzé.

Hajt a vérünk…

Nádasdy-vár - 19:00

Cselenyák Imre: Magyarország Arany János korában

Előadás

Cselenyák Imre előadása elgondolkodtató lesz. Magyarország egy igencsak ellentmondásos történelmi korszakának szeletét mutatja be Arany János szemén keresztül. Az előadó Áldott az a bölcső című regénye nemcsak a lázadásról szól.

Egy márciusi napon kisfiú születik...

Nádasdy-vár - 20:00

A MECÉNÁS - Lorenzo Medici 570.

Koncert

570 éve született. E korai itáliai reneszánsz korszak irodalmának gyöngyszemeiből válogat A MECÉNÁS című koncert, mely liturgikus és templomi hangulathoz illeszkedő világi zenéket tartalmaz. Íme az áhítat ereje, Toscana és a reneszánsz életérzés!

Custos Consort koncert

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!