Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Tárlatvezetések kétóránként

2023. June 24. Saturday 15:00-21:00

Tárlatvezetés

A múzeum kiállításai, freskós termei kiváló lehetőséget adnak arra, hogy hatalmas sétákat tegyünk benne. Kapcsoljuk be a lépésszámlálót és nincs más feladatunk, mint élményeket gyűjteni és izgalmas történeteket hallgatni.

Tárlatvezetések a sárvári Múzeumok Éjszakáján

A múzeumi éjszaka hagyományos programjai közé tartoznak a tárlatvezetések, melyek az idén sem maradnak el. Négy témában ismerhetjük meg a múzeum népszerű kiállításait, szintén a hagyományoknak megfelelően Takács Zoltán Bálint vezetésével. 

A Múzeumok Éjszakáján a Szent Iván éjen tárlatvezetéseink minden alkalommal a díszteremből indulnak. Időtartamuk nagyjából egy óra, de akik már visszatérő vendégeink, tudják, rövidebb nem, hosszabb lehet. 

15:00 KINCSEK ÉS KACATOK. A régi kincstárak világa tárul fel arra a kérdésre keresve a választ, mi mindent gyűjtöttek régen és miért. És hogyan? Feltárjuk a titkos fiókokat.

17:00 KÉK VIRÁGOK ÉS KABÁTOK. A programon minden olyan tárgy előkerül, mely a kék színnel kapcsolatos, a porcelántól kezdve a térképen át a freskókon keresztül a huszárok kabátjáig. 

19:00 A HERCEG ÁLMA a bajor időkbe repít vissza, amikor hercegek, hercegkisasszonyok és sokan mások szaladgáltak a mai kiállítások helyén. Esküvők, rózsák, szélhámos nevelők sem maradnak ki.

21:00 ROSTÉLYOSOK, KATONÁK a huszárok és a gasztronómia világát mutatja be, a változó étkezési szokásokat, alkalmakat és étrendeket.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Kapcsolódó programok:

Szent Iván és a múzeum éjszakája

Nádasdy-vár

2023. June 24. Saturday

Minden korosztályt várunk éjfélig családi programokkal, koncertekkel, múzeumi tárlatvezetésekkel és kisebb-nagyobb meglepetésekkel. A tűzijátékhoz pedig fáklyákat veszünk a kézbe és sétálunk egy kicsit.

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Vissza

A múzeum nyitvatartása

hétfő: Zárva

kedd - vasárnap: 09:00 - 17:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!