Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Tehetség a színpadon

2018.08.07

A Civil napok keretében újra sárvári művészeti egyesületek mutatkoztak be a vár színpadán. Három estén keresztül nemcsak a város polgárai, hanem a Sárvárra érkező vendégek is meggyőződhettek arról, hogy bizony zajlik az élet.

Tánc és ének a sárvári vár udvarán

Három estén át mutatták be produkcióikat a sárvári civil egyesületek. Jó volt látni, hogy a színpad előtti téren nemcsak a rokonok, barátok voltak kíváncsiak a bemutatókra, hanem a városba érkező turisták is természetesnek veszik, hogy késődélután, sőt este is van miért betérni a várba.

Július utolsó hetét a Stop & Go Táncklub kezdte. Közel két évtizede, 1999 óta lépnek színpadra társastánc bemutatókkal. Profi tánctanártól tanulják újabb és újabb számaikat és hétről hétre próbálnak, hogy learassák a megérdemelt sikert. Nem volt ez máskép most sem, az egymást követő számokat erős taps köszönte meg.

A Regös Együttes a vár szerves része. Ez nemcsak egy beharangozó programajánló jól hangzó mondata, hanem egy tényszerű állítás a fellépés után. Majdnem öt évtized el a csapat mögött. Az alapítók közül Szabó Bandi bácsi csak távolról követi az együttest, Borsos Géza Gecsa és Kálóczi György már nincs velünk. A keddi koncert azonban bizonyította, hogy az utódok méltók az elődökhöz.

A sárvári Néptánckör Kulturális Egyesület szerdai műsora szintén több évtizedes hagyomány méltó folytatásaként mutatható be. Nemcsak a tánc, hanem az ének, és amit a sárváriak esetében külön ki kell emelnünk, a viselet is fontos része az előadásnak. Az egyes táncok közti összekötések pedig felértek egy mini ismeretterjesztő előadásnak. Felnőttek és a kisebbek egyaránt elkápráztattak minket.

Három fantasztikus együttessel találkoztunk a Civilek a pályán idei nyári programsorozatának második részében. A fellépők bebizonyították civilként is profiként kell működni. Nemcsak a gyakorlás, az állandó tanulás és koncentráció fontos, hanem a lélek, a belső tűz, mely odavisz a színpad lépcsőhöz, hogy már csak fel kelljen lépni rajta és indulhat az előadás.

Köszönjük a közönség nevében is!

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!