Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Szent Iván és a múzeum éjszakája

2023. June 24. Saturday

Vágj bele!, Családi

Minden korosztályt várunk éjfélig családi programokkal, koncertekkel, múzeumi tárlatvezetésekkel és kisebb-nagyobb meglepetésekkel. A tűzijátékhoz pedig fáklyákat veszünk a kézbe és sétálunk egy kicsit.

Egész évben várjuk azt az éjszakát, amikor zseblámpás látogatást tehetünk a múzeumban, az udvaron pedig közös játékba és koncerthangulatba lendüljünk egészen az éjféli tűzijátékig. Valami újat minden évben tartogat Szent Iván éjszakája, de az elengedhetetlen kellékek sem maradhatnak el. 

Tárlatvezetések, szabadtéri előadások, családi játékok, vicces hétpróbák, kézműves vásár, vidámparki és népi játékok. A gyermekek korabeli kosztümöt is felpróbálhatnak, hogy még élménydúsabb legyen az izgalmas séta, és közben készülhetnek a jó fotók. 

Külső udvaron korabeli szelfisarokban örökíthetjük meg magunkat, de a mozizásról sem feledkezünk meg. Kézműves foglalkozások, vásár, vendéglátók és édes nyalánkságok – mindez egy napba sűrítve várja a látogatókat Sárváron.

Szent Iván éj és múzeumi éjszaka Sárváron

2023. June 24. Saturday

Nádasdy Ferenc Múzeum - 10:00

Segítség! Elraboltak és egy másik korban ébredtem!

Családi

Délelőtt kezdjük a múzeumi éjszakát egy interaktív játékkal. A kis kalandorok észrevétlenül vállnak a kitalált történet hőseivé, ahol valaki eltűnik, valakit meg kell keresni, és valahogy mindenki máshogy beszél.

Nagy élmény kicsiknek…

Nádasdy-vár - 11:00

Fekete cilinder

Gyerekprogram, Bábszínház

A Portéka Színpad két művészével egy mese-musical keretében ad elő egy izgalmas történetet, mely sok izgalmat ígér a fordulatokban gazdag mesére éhező gyerekeknek.

Rejtélyes történet…

Nádasdy-vár - 14:00-18:00

Hűsölő filmsarok

Családi

Kell egy kuckó, ahol el lehet vonulni a nagy meleg elől, le lehet dőlni a babzsákra, leülni a székre, és csak mesét nézni. A Szent Iván éj most erre is lehetőséget biztosít.

Mesemaraton…

Nádasdy-vár - 14:00

Ebéd után? Zumba!

Vágj bele!

A mozgást bárhol, bármikor elkezdhetjük. A legtöbb kihívásban futásra és biciklizésre invitálják a nagyközönséget, mi most kezdőknek és haladóknak ingyenes zumba órát kínálunk.

Kihívás…

Nádasdy-vár - 14:20

Táncolj velem!

Táncbemutató

A színpad a táncé, a ritmusé és az elmaradhatatlan mosolyoké. Táncbemutatót tart a Crazy Legs Dance School gyerektagozata, a Sárvári Mazsorett Együttes, a sárvári zumbás lányok.

Együtt…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 15:00-21:00

Tárlatvezetések kétóránként

Tárlatvezetés

A múzeum kiállításai, freskós termei kiváló lehetőséget adnak arra, hogy hatalmas sétákat tegyünk benne. Kapcsoljuk be a lépésszámlálót és nincs más feladatunk, mint élményeket gyűjteni és izgalmas történeteket hallgatni.

Séta a történelemben…

Nádasdy-vár - 16:15

Csipi-csupi bábszínháza

Bábszínház

Csiperke és Csuporka, a két bohóc egy régi utazóládát találnak a kamrában, amiből kisebb-nagyobb bonyodalmak után létrehozzák saját bábszínházukat. Élőszereplős és bábos előadás gyerekeknek.

Csak játék…

Nádasdy-vár - 17:00

Gólyaláb, huszárpróba és boszikonyha

Gyerekprogram

Ki látott már gólyalábas kalózokat? Hát huszárpróbát, ahol mézeskalács, játék ló és lócitrom gyűjtés is előfordul? Ki etetett már tűzokádó bébisárkányt? Ezen a délutánon minden megtörténhet!

Varánusz fogmosás…

Nádasdy-vár - 20:00

Tom Kondor’s Moonshine koncert

Koncert

A Moonshine név az amerikai szesztilalom idejéből származik, amikor az alkoholt éjszaka, holdfénynél párolták, remélve, hogy elkerülik a lebukást. A zenekar rock-pop dalokat játszik, elhivatottsága mellett csak élménnyel teli előadásuk vetekszik.

Szentivánéji hangulat…

Nádasdy-vár - 22:00

Ataru Taiko dobszínház

Koncert

A nagy népszerűségnek örvendő dobegyüttes folyamatosan tökéletesíti tudását, hogy látványos és változatos koreográfiai elemekkel kísért, lendületes előadással lepjék meg közönségüket.

Dobművészet...

Nádasdy-vár - 23:00

Fáklyák és tűzijáték

Tűzijáték

Egyszer minden véget ér, még a legnagyszerűbb találkozások, beszélgetések és programok is. Most sem lesz másképp, Szent Iván éjen fáklyás felvonulással és tűzijátékkal búcsúzunk vendégeinktől.

Tüzes játék…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!