Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Noé Fiai. Könyvbemutató

Könyvtár

2024. június 19. szerda 17:00

Könyvbemutató

Az Ünnepi Könyvhét keretében Herczeg János Zoltán első kötetét mutatjuk be az érdeklődőknek. Az izgalmas regényben a múlt, a jelen és a jövő egyszerre van jelen.

Sci-fi regény bemutatója a sárvári várban

Herczeg János Sárváron született, jelenleg családjával Sótonyban él, két gyermek édesapja. A Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségen dolgozik, főelőadói munkakörben. Az Összefogás Sótonyért Egyesület alapító tagja, a Sótony Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja és parancsnoka.

Így vall önmagáról: „Az irodalom és a természet szeretete bensőmből fakad. Általános iskolás koromban már imádtam verselni, versmondó versenyeket nyertem, osztálytársaimat aforizmákkal, rímekkel szórakoztattam. Fantáziám sajátos világokat épített fel bennem. Színházba járó, sokat olvasó felnőtté váltam. Kedvenc íróim, költőim többek között: Fekete István, Radnóti Miklós, József Attila, Karinthy Frigyes, Lőrincz L. László, Nemere István, Wass Albert, Kurt Vonnegut, Robert Merle. Középiskolában környezetvédelmet, a főiskolán kertészetet tanultam. 2005-ben a Sárvári arborétumban kertészkedtem, amikor feléledt bennem a régóta szunnyadó irodalmár. A természet ihletése folyamatosan verseket és meséket szült, idővel humoreszkek és még több vers született. Egy nap aztán bevillant a Noé Fiai alaptörténete és úgy éreztem, hogy azonnal ki kell írnom magamból.”

Herczeg János további műveket is írt, a versek és mesék mellett három regénye készült el, eddig csak az asztalfióknak. Ám most végre kezében tarthatja első regényét, a Noé Fiai-t. Ebben az izgalmas sci-fiben a múlt, a jelen és a jövő egyszerre van jelen. A történet újraértelmezi az eleve elrendelt fogalmát, elénk tárja az emberi nagyságot, majd végül ráébreszt minket az emberi kisszerűségünkre. A kötetet az ugyancsak sárvári születésű Urbán Eszter illusztrálta.

„A kertészkedés a test, az írás a lélek öröme. Mindkettő kizárja a külvilágot és nyugalmat, harmóniát teremt. Ha ez így van, akkor reményeim szerint jó úton járok” – fogalmazta meg hitvallását Herczeg János.


Szeretettel várunk mindenkit egy természetszerető, érzékeny, tehetséges ember írói útjának első állomására a sárvári könyvtárba!

 

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Programok a mai napon

Zenekompót/Zenehét 2024

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő - június 29. szombat

Stílusok találkozása…

Makám 40. Jubileumi koncert. Vendég Szalóki Ági

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő 20:00

A legjava…

Közelgő programok

Kaláka 55 és a Boglya

Nádasdy-vár

2024. június 25. kedd 19:00

50 és 300 és 1300… költő verse, 1300 dal

Várurak, rablólovagok. Dísztermi előadás

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. június 26. szerda 17:00

Drámai múlt

Blues Jam / Crazy Daisy Jug Band

Nádasdy-vár

2024. június 26. szerda 20:00

A blues örök…

Dívák! Boney M Sunny koncert

Nádasdy-vár

2024. június 27. csütörtök 20:00

Nyár esti slágerek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!