Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A nyárra hangolódtunk

2020.06.16

Koncerttel, tánccal, túrával vártuk a sárváriakat és a turistákat a hétvégén. Összefogva a civil szervezetekkel rendeztük meg a Sárvár újra vár nyárnyitó hétvégét a Nádasdy-várban és a Hild parkban.

Sárvári szezonnyitó programok a Nádasdy-vár körül

A Hild-parkban pénteken és szombaton is szép számú közönség gyűlt össze függetlenól attól, hogy délelőtti sport és túra programokkal is várták az otthonról kimozdulókat. Maradt energia egy kellemes, késődélutáni élményre, melynek gerincét a sárvári civil egyesületek és kulturális együttesek szolgáltatták. 

Az országzászló előtt felállított színpadon két nap pár órára szólt a zene. Pénteken Vajda András és Nagy György duója, a Sárvári Néptánckör Egyesület, a Herpenyő zenekar lépett fel. Az egyik résztvevő még kérte, hogy játsszanak még egy kicsit, azonban figyelni kellett, nehogy egymásra torlódjanak a programok. 

Sárvári szezonnyitó programok a Nádasdy-vár körül

Másnap Színkottás Csengettyűs együttes, a Sárvári Mazsorett együttes összes korosztálya, a Kanona Band, majd végezetül a Szenior Örömtánc csapata szórakoztatta a közönséget. A hirtelen támadt forróság ellenére a nézők száma nem fogyatkozott, csak nőtt. 

Estére bárki, aki a park közelében járt, úgy érezhette, visszaért valami az elmúlt nyarakból, talán mégsem lehetetlen az idei nyárra, mint igazi nyárra gondolni. Ha tehetünk érte, az elkövetkezendő két hónapban még több hasonló kezdeményezéssel jelentkezünk. Legyen a 2020 nyara a sárvári közösségek legmozgalmasabb színtere! 

Szombaton a park mellett túrára is várták az érdeklődőket a várban. A másfél órás vezetés során nemcsak a várfalak, a bástyák történetét ismerhettük meg. Szóba kerültek ugyanis házassági titkok, természetesen történelmi távlatban. Ugyanakkor a résztvevők egy váratlan lehetőségnek engedve még madármegfigyelésbe is bekapcsolódhattak. 

A hétvégén kiderült az újranyitás menetrendje a Covid-19 koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet megszűnése utáni időben. A sárvári könyvtár június 22-én, hétfőn nyit, a Nádasdy Ferenc Múzeum pedig június 23-ától várja vendégeit.


Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!