Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Karácsonyi ének. Novellaíró pályázat

Nádasdy-vár

2020.11.16

Mindenkinek van egy története. Vállalkozó szellemű, amatőr írással hobbi szinten foglalkozó személyek olyan történeteit várjuk, melyek a karácsony legszebb üzenetét közvetítik. Szeretet, együttérzés, önzetlenség, nagylelkűség.

Sárvári karácsonyi novellaíró pályázat

A pályázat célja, hogy a legnehezebb időszakban is együtt legyünk szívben, lélekben. Olvassunk olyan történeteket, amelyek rólunk, álmainkról, vágyainkról, tanulságainkról, barátainkról, szüleinkről, nagyszüleinkről, vagy csupán az emberekről, egymásról szólnak. Olvassunk olyan történeteket, melyekkel együtt tudunk érezni, sírni vagy nevetni. Amelyek emlékeztetnek arra, miért tartjuk olyan fontosnak a szeretet ünnepét, és azt, hogy tartozunk valahová. 

A pályázatban nincs korhatár, de a leadott történet mellékleteként szeretnénk kérni az író korának, de legalább korosztályának megjelölését (például: Szemes Miklós középiskolás tanuló, vagy Balogh Ilona nyugdíjas).

A pályázatban lehetséges, de nem kötelező a szerző nevének megadása. Amennyiben a szerző úgy dönt, nem szeretné megadni saját nevét. Kérjük, ne álnévvel, inkább egy jelige megadásával jelölje kilétét. Az álnevek használata félreértésre adhat okot. A jelige lehet egy becenév, de lehet olyan szó vagy szókapcsolat is, melyről a szerző feltétlenül úgy gondolja, illik a történetéhez, és nem tartalmaz sértő, vulgáris, szándékosan félrevezető vagy viszályt szító kifejezést.

A pályázat terjedelme maximum 5 000 szó lehet. Minimum terjedelmi határ nincs megadva. A pályázati anyag nyelve magyar, formája word formátumban szerkesztett szöveg. A szerző ne illesszen illusztrációt, ha esetleg készít ilyet. Az utóbbit, kérjük, külön csatolja az elektronikusan elküldött levélhez, a szövegben elhelyezett helyének szöveges megjelölésével (pl. zárójelben: 1. kép ide)

A történet formája lehet vers és próza is.

A novellának nem feltétlenül kell kötődnie megtörtént eseményhez és létező személyekhez, de arra kérjük a szerzőt, amennyiben valós eseményekből merít, gondolja át a történetben szereplő nevek megváltoztatását a személyiségi jogok védelme miatt. Ha mégis a valós nevek, helyszínek megnevezésénél dönt, úgy kérje a történetben szereplő valós személyek beleegyezését nevük nyilvános közléséhez, amennyiben ez fizikailag lehetséges.

A legjobban sikerült, legérdekesebb, legigényesebben megfogalmazott történeteket a Nádasdy Kulturális Központ megjelenteti a sarvarvar.hu oldalán december 15. és december 31. között.

A pályázati mű kikerülésénél fő szempontként vizsgáljuk:


- a történet kapcsolódása a pályázati kiíráshoz.

- a történet kereksége, logikai egysége.

- a történet mondanivalója, akár aktualitása.

- annak is örülnénk, ha a történet valamilyen formában városunkhoz, Sárvárhoz kötődik.

- igényes fogalmazásmód, helyesírási hibák nélküli szöveg.

Van rá mód és szívesen vesszük, ha a szerző illusztrálja a történetét. Ehhez a rajzot, fotót, egyéb technikával készült anyagot fogadunk el. 

Sárvári karácsonyi novellaíró pályázat

A pályázatra készült történeteket elektronikus formában, emailben kérjük az info@sarvarvar.hu címre megküldeni 2020. december 10. 24:00 óráig. 

A levél tárgyaként kérjük feltüntetni: Karácsonyi ének. 

Egy szerző maximum 2 történetet küldhet, a fentebb meghatározott terjedelemben. A történethez készült/felhasználni kívánt illusztrációt szintén elektronikus formában kérjük megküldeni. Amennyiben a szerző ezt technikai okokból nem tudja önállóan megoldani (például nem tudja beszkennelni a fényképet, rajzot), úgy kérjük postán megküldeni az illusztrációt a Nádasdy-vár címére (Nádasdy Kulturális Központ 9600 Sárvár, Várkerület 1). Nagyon fontos, hogy a beküldött illusztráció azonosítható legyen. Ezért javasoljuk, hogy a levélben szerepeljen a szerző, illetve a történet címe, amihez az anyag tartozik. Amelyik illusztráció nem ér be postán december 15-ig, azt nem áll módunkban a honlapon a felkerülő történethez csatolni.

Várjuk a jobbnál-jobb történeteket, éljük meg otthonról is közösen 2020 karácsonyát! Olvassunk sokat, gondoljunk egymásra!Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Méhes-mézes irodalmi kalandok

Könyvtár

2023.09.20

Díjkiosztó…

Könyvbemutatók, gitárzene és mangarajzoló

Könyvtár

2023.08.23

Indul az új évad…

Könyvvásár, kiállításnyitó és sok-sok érdekes előadás

Könyvtár

2023.04.27

Változatosság…

Zene, költészet, cseresznyefa virágzás

Könyvtár

2023.03.31

Szerdánként…

Kaland a méhekkel. Pályázat

Könyvtár

2023.03.21

Közösség…

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…
Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Japán Klub. A mangakák titkai

Könyvtár

2023. szeptember 27. szerda 17:00

Véletlenszerű képek…

Grabovski klubkoncert

Nádasdy-vár

2023. szeptember 29. péntek 20:00

Szevasz Életem…

A könyv híd, a könyvtár összeköt

Könyvtár

2023. október 03. kedd - október 07. szombat

Könyvbemutatók, könyvszigetek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!