Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Sárvár50! A nagy nap

2018. augusztus 19. vasárnap

Családi, Néptánc, Népzene

Sárváriak, közelről és távolról érkezett vendégeink közösen ünneplik ezen a napon a modernkori várossá avatást. A Nádasdy-vár udvarán, eső esetén a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában kerül sor a hivatalos eseményekre, a koncertekre a Posta-téren.

A város születésnapjának tárgyi emlékének beszerzéséhez is lehetőség van ezen a napon. A sárvári emlékbélyeget a Magyar Posta dátumbélyegzővel látja el. Az estét a 38. Nemzetközi Folklórfesztivál gálaműsorával zárjuk. 

A programok ingyenesen látogathatók.

Sárvár50 - események az 50 éves városban

2018. augusztus 19. vasárnap

Hild park - 10:00

Ünnepi zászlófelvonás az országzászlónál

A hivatalos ünnepség kezdéseként a Sárvári Hagyományőrző És Íjászegyesület, illetve a Nádasdy Bandérium sorfala előtt vonják fel az országzászlót a Posta tér és a Hild park találkozásánál júniusban felavatott emlékműnél.

Nádasdy-vár - 10:15

Jubileumi emlékbélyeg pecsételése

1968-ban három települést, Sárvárt, Siófokot és Sárospatakot avatták várossá. A Magyar Posta az ötvenedik évfordulóra a városok tiszteletére emlékbélyeget bocsátott ki. A sárvári példányok lepecsételésére a vár aulájában lesz lehetőség.

Nádasdy-vár - 10:30

Ünnepi közgyűlés a Nádasdy-vár udvarán

A hivatalos ünneplésre a Nádasdy-vár udvarán kerül sor. A város vendégeként ünnepi beszédet mond Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke. Rossz idő esetén a programot a Tinódi Gimnázium sportcsarnokában tartják.

Posta tér - 17:00

Folklór felvonulás

Néptánc, Népzene

A 38. Nemzetközi Folklórfesztivál fellépő csoportjai felvonulással köszöntik közönségüket. A menet a Hunyadi utcai körforgalomtól indul, a Batthyány utcán halad az Ady utcáig, majd a Posta téren és a Hild parkon át érkezik a várhoz.

Posta tér - 18:00

Folklór Gála

Néptánc, Népzene

A hagyományos folklórzáró ünnepi műsorra a Posta téren kerül sor. A vendégek fél órás műsorral mutatják be szülőföldjük tánckultúráját. Csángó, spanyol, francia, lengyel, indiai, tajvani, grúz és a sárvári néptáncosok lépnek színpadra.

Posta tér - 22:30

Táncház

Néptánc, Népzene

A Folklór Gála után a táncosok saját zenekarukkal kísérve tanítják meg táncaik legfontosabb lépéseit, hogy közönségükkel együtt ünnepeljék a város születésnapját. Táncok, barátságok születnek ezen az éjszakán.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!