Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Pont a város közepén. Könyvtári napok

Könyvtár

2022.10.25

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához idén is kapcsolódott a 70 éves születésnapját ünneplő sárvári könyvtár, amely a város szívében mindig megújuló könyvállományával, változatos programjaival várja a látogatókat.

Pont a város közepén. Könyvtári napok

A programok sorát hétfőn reggel kezdtük, amikor a város különböző pontjain ismét elhelyeztünk összesen 70 darab könyvet, utalva a könyvtár 70 évvel ezelőtti nyitására. Minden könyv megtalálta az olvasóját, ezt bizonyítják a küldött fotók és a köszönő szavak is.          

Délután kiállításnyitóval folytatódott a rendezvénysorozat. Az elmúlt 70 év könyvtári tárgyaiból, dokumentumaiból, rendezvényeinek fotóiból állítottuk össze könyvtárunk történetét, életét bemutató tárlatot, melyet október végéig tekinthetnek meg a látogatók.

Másnap ismét útjára indítottuk Detektívsarok című játékunkat, melyre idén 25 csapat nevezett a helyi és a környékbeli általános iskolákból, hogy a nyomozási feladatokat megoldva a tanév végére a legjobbak kiérdemeljék a mesterdetektív címet. 

Szerdán este a Zenei klub évadnyitójára került sor. A 38. évad a Visszatekintés címet viseli, hiszen Paukovics László klubvezető segítségével a tagok felidézik az elmúlt évek legnépszerűbb témáit és zeneműveit fordított időrendben. Első ízben Beethoven, Chopin és Mozart zongoradarabjait elevenítették fel különböző előadásokban.

Programok várták a könyvtárbarátokat Sárváron

Október 7-én délután Bődi Piroska könyvtárvezető várta beszélgetésre egykori és jelenlegi kollégáit. A vidám, nosztalgikus múltidéző során számtalan érdekességre, emlékezetes pillanatra fény derült a könyvtárosok és a könyvtár életéből is.

A program közben került sor a „Könyvtárpártoló tevékenységért” elismerő oklevelek átadására.  Idén három hölgy részesült elismerésben: Németh Zoltánné, Szabados Endréné és Toldiné Nárai Aranka. Mindhármuk értékes könyv és egyéb adományaikkal, ötleteikkel segítették a könyvtárosok munkáját.

A beszélgetés után kezdődött a Ki tud a legtöbbet a sárvári könyvtárról? c. vetélkedő, melyen 5 csapat mérettette meg magát. A feladatok során többek között könyvtári fogalmakat kellett elmutogatniuk a versenyzőknek, fel kellett ismerniük az intézmény egykori igazgatóit, totót kellett kitölteniük és villámkérdésekre kellett válaszolniuk.  A játékos, humoros vetélkedőt a Silver elnevezésű csapat (Bari Andrea és Varga Györgyi) nyerte.

Programok várták a könyvtárbarátokat Sárváron

A hét zárásaként az Átjáró elnevezésű programon vehettek részt az érdeklődők. A megjelentek egy kellemes séta keretében a földszinttől a padlásig bejárták könyvtárunk termeit, megtekintették különgyűjteményeinket, megismerkedtek régi és új dokumentumokkal, miközben a könyvtár vezetője mesélt a különböző klubokról, programokról, a könyvtár által nyújtott lehetőségekről. Aztán Takács Zoltán intézményigazgató vezetésével a Wittelsbachok sárvári hagyatékát nézték meg a múzeum új állandó kiállításán, miközben sok-sok érdekes történetet hallhattak a bajor királyi családról.

A 70. születésnapra Papp Józseftől és családjától egy avokádó fát kapott ajándékba a könyvtár. A könyvtári hét alatt közel 200-an vettek részt a rendezvényeken, 18 esetben eltekintettünk a késedelmi díj megfizetésétől, 71-en pedig beiratkoztak, illetve megújították könyvtári tagságukat.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Legfrissebb híreink:

Méhes-mézes irodalmi kalandok

Könyvtár

2023.09.20

Díjkiosztó…

Könyvbemutatók, gitárzene és mangarajzoló

Könyvtár

2023.08.23

Indul az új évad…

Könyvvásár, kiállításnyitó és sok-sok érdekes előadás

Könyvtár

2023.04.27

Változatosság…

Zene, költészet, cseresznyefa virágzás

Könyvtár

2023.03.31

Szerdánként…

Kaland a méhekkel. Pályázat

Könyvtár

2023.03.21

Közösség…

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Lehetőségek…
Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Japán Klub. A mangakák titkai

Könyvtár

2023. szeptember 27. szerda 17:00

Véletlenszerű képek…

Grabovski klubkoncert

Nádasdy-vár

2023. szeptember 29. péntek 20:00

Szevasz Életem…

A könyv híd, a könyvtár összeköt

Könyvtár

2023. október 03. kedd - október 07. szombat

Könyvbemutatók, könyvszigetek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Sárvári advent 2018

Adventi programok...

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!