Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program archívum

Nádasdy-vár Sárvár

Első kiadás. Gárdonyi Géza regényének bemutatója

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. szeptember 22. péntek 17:00

Könyvbemutató

Soha nem jelent meg különálló kötetben az Egri csillagok szerzőjének első regénye. A dédunoka kezdeményezésére most kiadták a három pataki diák történetét elmesélő történetet. Irodalmi szenzáció a múzeumban.

Elsőként…

Kauzalitás

Galeria Arcis

2023. szeptember 21. csütörtök 17:00

Megnyitó, Kiállítás

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Vas megyei művészeinek Őszi tárlatával indul a vár kortárs képzőművészeti kiállítóterének programja. A tárlaton húsz művész zsűrizett alkotásai tekinthetők meg.

Indulás…

Nőszemközt Pirivel. Hajba Eszter

Könyvtár

2023. szeptember 20. szerda 17:00

Beszélgetés

Folytatódik a Nőszemközt Pirivel című beszélgetéssorozat. Az est vendége Hajba Eszter, a Mi A Manó Lélek Kuckó megálmodója, gyerekek és felnőttek léleksegítője.

Szabálytalan szabályok…

Világfa tetején

Könyvtár

2023. szeptember 13. szerda 17:00

Könyvbemutató

Dr. Csider Sándor szinte hazajár a sárvári könyvtár irodalmi klubjába. Az évad első találkozóján legújabb, Világfa tetején című kötetét mutatja be az érdeklődőknek.

A tűz üzenete…

Sófalvi János emlékkiállítása. Megnyitó

Folyosó galéria

2023. szeptember 09. szombat 17:00

Megnyitó, Kiállítás

A Sárvári Fotóklub emlékkiállítással idézi fel egykori tagjának munkásságát. Sófalvi János nemcsak a fényképezést szerette, hanem a zenét is. A kiállításmegnyitó így alkalmat ad a zenélésre is.

Fotók és dobok…

Nincs olyan, hogy nincs zene

Könyvtár

2023. szeptember 06. szerda 17:00

Koncert, Kiállítás

A klub évadnyitó estjén Kovács Ervin zenészt, zeneszerzőt, gitárvirtuózt hallgathatjuk, aki a zenélés mellett kifejező portrékat is rajzol. Ervin kiállítás keretében nálunk mutatja be először rajzait a nagyközönségnek.

Zene és rajzok…

Panelninja

Nádasdy-vár

2023. augusztus 28. hétfő 19:00

Színház

Ha könnyed, szórakoztató stand-up színházi előadást szeretne látni Sárváron, akkor a Panelninja a legmegfelelőbb választás. Megvan benne minden, ami csak kell: humoros, de egyben elgondolkodtató előadás, nagyszerű színészi játékkal és váratlan improvizációkkal.

A humor jegyében…

42. Nemzetközi Folklórnapok és Városfesztivál

Nádasdy-vár

2023. augusztus 16. szerda - augusztus 20. vasárnap
00:00

Koncert, Néptánc, Népzene

Műfajok, stílusok keveredése jellemzi azt az öt napot, melynek programjaira minden korosztályt várunk. A színpadi programok mellett bor- és gasztroudvar, lazulósarok szolgálja a kényelmet. A gyerekekről sem feledkeztünk meg.

Öt nap, öt éjszaka…

Mudfield / Pair o’ Dice @ Sárvár

Nádasdy-vár

2023. július 29. szombat 20:00

Koncert

Könnyűzenei klubsorozatunk nyári vendége a Mudfield és a Pair o&rsquo Dice. Szörnyeteg lemezbemutató koncert a vár nagytermében, melyhez dedikálás is dukál.

Koncert és uborkaszezon

Kalandozás barokk csellóval Itáliában

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. július 29. szombat 18:00

Koncert

A barokk hangszerek és históriás előadásmód hazai jeles képviselői adnak koncertet a a múzeum nagyszerű dísztermében. Műsorukban Vivaldi, Marcello, Händel szerzeményeit hallhatja a közönség.

Barokk…

Dialógus

Folyosó galéria

2023. július 27. csütörtök 18:00

Megnyitó, Kiállítás

Az Aquarell Művészeti Stúdió két kontinens határán jött létre egy évtizeddel ezelőtt egy a II. világháború után alapított uráli városban, Novouralszkban. Azóta a régió meghatározó művészeti központja lett az iskolaként is működő stúdió.

Bemutatkozás…

A Bohémélettől Porgy és Bessig. Dalest

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. július 23. vasárnap 18:00

Koncert

Szalai Ágnes (szoprán), Fülep Máté (bariton) és Tóth Sámuel Csaba (zongora) előadásában Csajkovszkij, Strauss, Donizetti, Puccini dalait hallhatjuk a történelmi freskók adta hangulatos környezetben.

Áriák…

Egy bolond hármat csinál

Nádasdy-vár

2023. július 09. vasárnap 20:00

Színház

Szabadtéri színházi esténkre egy zenés vígjáték érkezik, melyet Harsányi Gábor írt, rendezett, sőt az egyik főszerepet is játssza. Mire a sok bonyodalom a végére megoldódik, rekeszizmaink is elfáradnak. Egy igazi nyári előadás.

Nevetés…

Lacus kincsei

Könyvtár

2023. július 04. kedd 17:00

Megnyitó, Kiállítás

Biró László, a Sárvári Népi Díszítőművészeti Szakkör és a Kézműves Kör vezetőjének kiállítására várjuk az érdeklődőket, amelyet Szabó Zoltán alpolgármester ajánl a látogatók figyelmébe.

Csipkék, gyöngyök, hímzések…

Fáklyák és tűzijáték

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 23:00

Tűzijáték

Egyszer minden véget ér, még a legnagyszerűbb találkozások, beszélgetések és programok is. Most sem lesz másképp, Szent Iván éjen fáklyás felvonulással és tűzijátékkal búcsúzunk vendégeinktől.

Tüzes játék…

Ataru Taiko dobszínház

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 22:00

Koncert

A nagy népszerűségnek örvendő dobegyüttes folyamatosan tökéletesíti tudását, hogy látványos és változatos koreográfiai elemekkel kísért, lendületes előadással lepjék meg közönségüket.

Dobművészet...

Gólyaláb, huszárpróba és boszikonyha

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 17:00

Gyerekprogram

Ki látott már gólyalábas kalózokat? Hát huszárpróbát, ahol mézeskalács, játék ló és lócitrom gyűjtés is előfordul? Ki etetett már tűzokádó bébisárkányt? Ezen a délutánon minden megtörténhet!

Varánusz fogmosás…

Csipi-csupi bábszínháza

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 16:15

Bábszínház

Csiperke és Csuporka, a két bohóc egy régi utazóládát találnak a kamrában, amiből kisebb-nagyobb bonyodalmak után létrehozzák saját bábszínházukat. Élőszereplős és bábos előadás gyerekeknek.

Csak játék…

Tárlatvezetések kétóránként

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. június 24. szombat 15:00-21:00

Tárlatvezetés

A múzeum kiállításai, freskós termei kiváló lehetőséget adnak arra, hogy hatalmas sétákat tegyünk benne. Kapcsoljuk be a lépésszámlálót és nincs más feladatunk, mint élményeket gyűjteni és izgalmas történeteket hallgatni.

Séta a történelemben…

Táncolj velem!

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 14:20

Táncbemutató

A színpad a táncé, a ritmusé és az elmaradhatatlan mosolyoké. Táncbemutatót tart a Crazy Legs Dance School gyerektagozata, a Sárvári Mazsorett Együttes, a sárvári zumbás lányok.

Együtt…

Hűsölő filmsarok

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 14:00-18:00

Családi

Kell egy kuckó, ahol el lehet vonulni a nagy meleg elől, le lehet dőlni a babzsákra, leülni a székre, és csak mesét nézni. A Szent Iván éj most erre is lehetőséget biztosít.

Mesemaraton…

Ebéd után? Zumba!

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 14:00

Vágj bele!

A mozgást bárhol, bármikor elkezdhetjük. A legtöbb kihívásban futásra és biciklizésre invitálják a nagyközönséget, mi most kezdőknek és haladóknak ingyenes zumba órát kínálunk.

Kihívás…

Fekete cilinder

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 11:00

Gyerekprogram, Bábszínház

A Portéka Színpad két művészével egy mese-musical keretében ad elő egy izgalmas történetet, mely sok izgalmat ígér a fordulatokban gazdag mesére éhező gyerekeknek.

Rejtélyes történet…

Szent Iván és a múzeum éjszakája

Nádasdy-vár

2023. június 24. szombat 10:00-23:55

Vágj bele!, Családi

Minden korosztályt várunk éjfélig családi programokkal, koncertekkel, múzeumi tárlatvezetésekkel és kisebb-nagyobb meglepetésekkel. A tűzijátékhoz pedig fáklyákat veszünk a kézbe és sétálunk egy kicsit.

Közös élmények…

Deák Bill koncert 2023

Nádasdy-vár

2023. június 17. szombat 21:00

Koncert

Bill kapitány, az élő legenda két éve adott nagy sikerű koncertet Sárváron. Idén nyáron a sokszínű repertoárjáról és örökzöld dalairól ismert, generációk kedvence ismét színpadra lép a várban.

Blueskirály…

LongStoryShort

Nádasdy-vár

2023. június 09. péntek 22:00

Koncert

Az együttes napsütötte pop-punk zenéjét hallgatva megelevenednek a nyári élmények a hajnalig tartó bulikkal, a haverokkal töltött estékkel és a kalandkereséssel. Egy koncert a legszélesebb korosztálynak.

Kalandok…

Dirty Slippers

Nádasdy-vár

2023. június 09. péntek 20:30

Koncert

A Dirty Slippers zenekar immár harmadik alkalommal ad koncertet a Nádasdy-várban, így már nem csak ismerősként, hanem barátként köszönthetjük őket az idei szezonban.

A világ…

Dirty Slippers és LongStoryShort koncert

Nádasdy-vár

2023. június 09. péntek 00:00

Koncert

Két eltérő stílus ad találkozót egymásnak, mielőtt még berobban a nyár. Egy szívesen látott és hallgatott vendég fogadja az újonnan érkezőt, az eredmény pedig egy bulis este. Egy jó buli a hétvége elkezdéséhez.

Találkozó…

Hétköznapok a Nádasdyak idején

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. június 08. csütörtök 17:00

Könyvbemutató

Az Ünnepi Könyvhét nyitónapján mutatjuk be a Nádasdyak hagyatéka című könyvsorozatunk második kötetét, mely a középkor és a kora újkori Nyugat-Dunántúl hétköznapi életét ábrázolja be az írott és tárgyi források segítségével.

Mindennapok…

Stage Pass koncert

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 19:00

Koncert

Hazai és külföldi slágerek, örökzöld rock és popdalok szólalnak a színpadról a frissen alakult együttes előadásában. A nagy délutáni gyerekprogram fergeteg után a szülőkön a sor, hogy egy kicsit bulizzanak a koraesti koncerten.

Slágerek…

Kaszkadőrök légcsavarral! Flying Colours

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 18:00

Családi

Kaszkadőreink már két évvel ezelőtt nagy sikert, sőt tapsvihart arattak nálunk. Most új trükkökkel, még több izgalommal jelentkeznek, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek legnagyobb örömére.

Szaltók…

Népmesék szárnyán

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 17:00

Színház, Gyerekprogram

Egy klasszikus kalandra invitáljuk a fiatal közönséget, melyen a népmesék világát ismerhetik meg közelebbről a gyerekek. A népmesék sztárjai érkeznek hozzánk, mint a király, a királylány, a szegénylegény és a boszorka.

Meseidő…

Paprikajancsi színre lép!

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 16:00

Gyerekprogram, Bábszínház

Paprikajancsi a bajbajutottak kedves, igaz néha kicsit verekedős, mégis jólelkű, de leginkább humoros védelmezője. A gyerekjuniálison nekünk is bemutatkozik az agyafúrt kisfickó, aki most az ördöggel keveredik vitába.

Paprikajancsi…

Gyerekjuniális. Újra együtt

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 15:00-20:30

Gyerekprogram, Családi

Találkozzunk egy mesés délutánon, amikor minden a gyerekekről szól. Kézműves programok, állatsimogató, vidámparki és népi játékok, bábos és élőszereplős előadások, zene, kaszkadőrbemutató várja a gyerekeket.

Egyedem-begyedem…

Kisállatsimogató

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 15:00-19:00

Gyerekprogram

A gyerekek kedvencei a játékokon túl az aranyos kisállatok. A természet közelségének fontossága, az állatok tisztelete és szeretete, a róluk való gondoskodás jelentőségét is tanulni kell. Egy lehetőséget kínálunk most ehhez.

Cukiságok…

A Retro Mesezenekar koncertje

Nádasdy-vár

2023. június 04. vasárnap 15:00

Koncert, Gyerekprogram

Izgalmas utazás a klasszikus mese és rajzfilmdalok világába. A koncerten ismert mesejátékok, többek között Micimackó, Süsü, Vuk zenéit hallhatjuk a színapdról, miközben óriásbábok elevenítik fel a mesék szereplőit.

Mesefigurák…

Sárváriak a szabadságharc zászlai alatt

Nádasdy Ferenc Múzeum

2023. június 01. csütörtök 17:00

Előadás

175. évvel ezelőtt tört ki 1848-49-ben a forradalom és szabadságharc. Előadással emlékezünk történelmünk jeles pillanataira. 2023. június 1-jén Hermann Róbert történész érkezik Sárvárra, és a sárvári 45. honvéd zászlóaljról tart előadást a múzeum dísztermében.

Történelem nagyjai egy viharos évtizedben

Nőszemközt Pirivel. Dolgos Anikó

Könyvtár

2023. május 31. szerda 17:00

Beszélgetés

Három év után ismét visszatér a Nőszemközt című beszélgetős sorozat. Bődi Piri vendégeként Dolgos Anikót köszönthetjük, aki kanyarokkal teli életútjáról mesél az érdeklődőknek.

Változó álmok…

Érzés – EDDA tribute koncert

Nádasdy-vár

2023. május 28. vasárnap 21:00

Koncert

A bakancsos korszak dalain egy generáció nőtt fel. Jöjjön egy megható és zúzós megemlékezés az EDDA első három nagylemezéről a nagyszerű tribute zenekar előadásában.

Bakancslista…

Hírek, programok a Nádasdy-várban

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!