Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Zene a kalapból és a szívből.
Új sorozat indult

2019.10.08

Az októberi péntek esték az igényes és szórakoztató zene programok idejévé válnak a várban. A hétvégét újra érdemes nálunk kezdeni. Első találkozásunk nemcsak egy koncert volt, hanem egy új őszi zenei sorozat nyitó eseménye. Most éppen kalapban.

Őszi zenei sorozat. Swing a’la Django a sárvári várban

A Nádasdy-vár ZenOktóber kultúrkört ír a népszerű és rétegzene spájzából. Előkaptunk olyan műfajokat is, amelyekre ritkábban koncentrálunk, nem kifejezetten rádiókompatibilis, vagy nagyon is az. Az első októberi péntek a swing zenéjé volt.
Péntek este a nagyterem előtt álldogálva, miközben arra vártunk, hogy a zenekar befejezze a hangpróbát, az jutott eszembe, hogy úgy örülünk a várudvaron felbukkanó kalapos embereknek, mint a gyerekek a meglepetésnek. Ez volt ugyanis a közönség felé szóló kihívás a Swing a’la Django koncerthez: gyere kalapban!

Őszi zenei sorozat. Swing a’la Django a sárvári várban

Láttunk western-kalapot, szalmakalapot, szövetkalapot, nyári és téli kalapot, női és férfikalapot, fekete kalapot, bézs színű kalapot, szülinapi felirattal tűzdelt kalapot és olyat is, ami nem is volt kalap, de közel állt hozzá.
Szépen összegyűltünk, a Swing a’la Django zenekar pedig jól zenél, nagyon jól. Már csak hab a tortán, hogy Budapesttől Kőszegig, Ausztriától Szlovákiáig minden honnét jött hallgatóság, akik azt is megígérték, hogy táncolni fognak – végül nem táncoltunk, de ez semmit nem vett el a koncert élményéből.
Amúgy is leesett az álunk, mert kiderült, hogy mindenféle zenét be lehet „swingesíteni”, és a kiválasztott daloknak ez nagyon is jól áll! Szólt hát mulatós, komolyzene, slágerek a 90-es évekből, dixi, filmzene és rock – csak swingesen, úgy, hogy az mindenki arcára mosolyt csalhasson.
Képgalériánk nemcsak azoknak szól, akik eljöttek. Szeretnénk kedvet csinálni a következő bulihoz azoknak, akik most nem tudtak eljönni.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!