Ndasdy-vr

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Programnaptár

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Egy biztos pont. Könyvtári napok

Knyvtr

2022. október 03. hétfő - október 08. szombat

Vgj bele!, Megnyit, El?ads, Klub, Könyvtári napok

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt a sárvári könyvtár a korábbi évekhez hasonlóan izgalmas és színes programokkal, különféle kedvezményekkel várja az érdeklődőket.

Országos Könyvtári Napok a sárvári könyvtárban

Célunk idén kettős: ráirányítani a figyelmet a könyvtárra, mint az információs esélyegyenlőség színterére és bemutatni könyvtárunk elmúlt 70 évét. Szeretnénk megemlékezni az eltelt időszakról és sokféleképpen felidézni az azóta megtett utat. Megmutatni, hogy könyvtárunk mindenki számára egy olyan biztos pont, egy olyan hely, ahol minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk az esélyegyenlőség érvényesülését, ahol az olvasók maximális kiszolgálására törekszünk és élményt nyújtó programokkal várjuk az érdeklődőket.  

Szeretnénk ajándékokat is adni, ezért hétfőtől a város különböző pontjain (vendéglőkben, üzletekben, váróhelyiségekben stb.) ismét elhelyezünk összesen 70 darab könyvet. Ha bárki olyan könyvre lel, amiben „Ez a könyv ajándék” kezdetű szöveget talál, ha tetszik a könyv, vigye el, és ha van kedve hozzá, készítsen egy fotót és küldje el a könyvtár Facebook oldalára. 

A könyvtári hét alatt, a földszinten elhelyezett eladásra szánt kötetek közül minden látogatónk minden nap választhat egyet, amit ajándékba kap tőlünk.     

Egész héten 50%-os beiratkozási lehetőséget biztosítunk és eltekintünk a késedelmi díj megfizetésétől.

Október 3. (hétfő)

17:00 Az elmúlt 70 év. Kiállításmegnyitó

Országszerte 70. születésnapját ünnepli a megyei és városi könyvtárak többsége. A sárvári városi könyvtár is 1952-ben, a volt Korona Szálló épületében, kétszobányi területen kezdte meg működését, majd 1978-ban költözhetett a Nádasdy-várba. Szeretnénk emlékezni és felidézni az eltelt évtizedeket. Az elmúlt 70 év könyvtári dokumentumaiból, rendezvényeinek fényképeiből állítottuk össze a könyvtárunk történetét, életét bemutató tárlatot, melyet október végéig tekinthetnek meg a látogatók.

Október 4. (kedd)

15:00 Nyomozásra fel!

Figyelem, figyelem! Ismét indul a Detektívsarok játék. Olyan felső tagozatos diákok 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk, akik szeretik a rejtélyes eseteket, bűnügyeket és szeretnék kipróbálni nyomozói tehetségüket, hogy elnyerjék a mesterdetektív címet. 

Október 4-én, kedden 15 óráig lehet jelentkezni a sjkonyvtar@gmail.com címen vagy személyesen a könyvtárban, a csapatnév megjelölésével, a tagok nevének felsorolásával és egy olyan e-mail cím megadásával, amin elérhetjük majd a csapatot.

Október 5. (szerda)

17:00 Visszatekintés. Zenei klub

A Zenei klub 38. évadában felidézzük az elmúlt évek legnépszerűbb témáit és zeneműveit fordított időrendben, tehát a jelenből indulva haladunk a múlt irányába. Elsőként népszerű zongoradarabokat hallgatunk különböző előadásokban: Beethoven: Für Elise, Chopin: Desz-dúr (Perc) keringő, Mozart: Török induló. Az évad további részében változatos témák és művek kerülnek majd terítékre. A program összeállításában természetesen a 70-es és a 38-as szám is fontos szerepet fog játszani.

Október 7. (péntek) 

16:30 Egy biztos pont 

A sárvári könyvtár, mint az olvasók birodalma és az esélyegyenlőség színhelye Bődi Piroska könyvtárvezető beszélget egykori és jelenlegi kollégáival a könyvtár emlékezetes pillanatairól.

16:50 Köszönet

Immár 10. éve, hogy köszönetünket fejezzük ki azoknak a személyeknek, akik könyv és egyéb adományaikkal, ötleteikkel önzetlenül támogatják intézményünk munkáját. Idén ismét hárman részesülnek Könyvtárpártoló tevékenységért elismerő oklevélben. 

17:00 Ki tud a legtöbbet a sárvári könyvtárról?

Vidám, játékos vetélkedőre várjuk 2-3 fős csapatok jelentkezését a csapatnév megjelölésével október 4-én, kedden 15 óráig telefonon (95/320-122) vagy személyesen a könyvtárban. A részletekről kollégáink szívesen adnak tájékoztatást. Természetesen értékes ajándékokat nyerhetnek a résztvevők.


Október 8. (szombat)

10:00 Átjáró a múzeumba

Egy különleges, rendhagyó sétára invitálunk mindenkit a könyvtárból indulva, titkos ajtón át egészen a bajor kincsekig.  A látogatók nem csak a könyvtár rejtett zugait fedezhetik fel, hanem megtekinthetik a bajor királyi család, a Wittelsbachok sárvári hagyatékát is a múzeum új állandó kiállítása keretében.

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Segt? szakemberek s mdszerek

Knyvtr

2023. november 29. szerda 17:00

Szakemberek egyhelyen

Közelgő programok

The Trousers s az Akela

Ndasdy-vr

2023. december 01. péntek 20:00

Hard Rock and Roll

Hvogat fnyek

Posta tr

2023. december 02. szombat

Fnyek

Srvri advent 2023

Ndasdy-vr

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Vrakozssal

Advent a Kalka Egyttessel

Posta tr

2023. december 02. szombat 17:00

Hrom szklb

Adventi Mesl? B?rnd

Posta tr

2023. december 02. szombat 18:00

Szlsebes hintalovak

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!