Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Nőszemközt Pirivel. Dolgos Anikó

2023. május 31. szerda 17:00

Beszélgetés

Három év után ismét visszatér a Nőszemközt című beszélgetős sorozat. Bődi Piri vendégeként Dolgos Anikót köszönthetjük, aki kanyarokkal teli életútjáról mesél az érdeklődőknek.

Nőszemközt Pirivel. Dolgos Anikó

Azt est háziasszonya olyan lányokkal, asszonyokkal, vagyis nőkkel beszélget, akik életútja motiváló lehet és itt élnek Sárváron, vagy városunkból indultak felfedezni-meghódítani a világot. Valamennyire, valamilyen szempontból ismerjük őket, de mindegyikük életében vannak olyan meghatározó történések, tevékenységek vagy hobbik, amelyek kevésbé ismertek a nagyközönség számára. Ezt szeretné bemutatni Bődi Piri egy jó hangulatú est keretében az érdeklődőknek.

Dolgos Anikó sok mindent kipróbált már az életben: részt vett szavalóversenyeken, írt verset, dolgozott gyárban, varrt sok-sok szép holmit, amelyeket bemutatott kiállítások keretében is. Később pedagógia asszisztens, majd magyar-tanító szakos tanár lett. Aztán gondolt egy merészet és elhajózott. A vízen töltött munka kapcsán ismerte meg szerelmét, aki a férje lett, és akivel egy Sárvárhoz közeli faluban végleg kikötöttek. Ők is azon párok egyike, akik hosszú utat tettek meg a babavállalás ösvényén. Sok zsákutca, kudarc és viszontagság után aztán megtalálták egymást Leventével, a ma már 3 éves kisfiukkal. 

Anikót mindig a kíváncsiság és a megismerés vágya hajtotta, amely folyamatos tanulással párosult. 2012 tavaszán belső inspiráció hatására megvette az első 6 méhcsaládját, és természetesen elvégezte a méhész tanfolyamot is. „A méhekkel való szerelem azóta is tart. A szakmai oldal mellett az oktató- ismeretterjesztő munkában is részt veszek méhészkollégáimmal, akik inspirálnak új ötletek megvalósításában. Jelenleg a kertészkedést és a gyümölcsfagondozást tanulom és valószínű a mai időjárási anomáliák mellett egy életen át ad majd tanulni és tapasztalnivalót számomra. Ezen a vonalon is megismerkedtem csodálatos emberekkel, akik szívesen osztják meg tudásukat önzetlenül. Azt szeretném, hogy a kisfiam lássa az élő természettel való munka nehézségét, de egyben szépségét is.” – mondta a fiatalasszony.

A „Nőszemközt”-ben nemcsak életükről, hivatásukról vallanak a meghívottak, hanem mindig készülnek valamilyen meglepetéssel, valami plusszal a közönség számára. Így lesz ez most is.

Szeretettel várunk mindenkit egy derűs, jó hangulatú beszélgetésre!


A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 10. vasárnap 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. március 22. péntek 20:00

Ikon…

Hímes fiúk - hímes lányok. Húsvéti hétvége

Nádasdy-vár

2024. március 30. szombat - március 31. vasárnap

Bújj, bújj zöld ág…

Húsvéti szombat a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 30. szombat 09:00 - 13:00

Tojásfestés…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!