Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Nirvana érzés Sárváron

2019.01.22

A grunge amerikai úttörőire emlékeztek Sárváron. Egy évtizedig tartó csend után mindenki legnagyobb örömére a hagyomány újraéledt. Ismét teltházas Nirvana emlékest a várban. Hajnalig tartó buli volt a Pinceklubban.

Nirvana emlékest a sárvári Pinceklubban

Tény és való, hogy az amerikai Nirvana grunge zenekar a 90-es évek egyik legmeghatározóbb zenei úttörői voltak. Tipikusan olyan zenét játszottak, ami minden generáció fiataljainak lelkével együtt tud rezonálni. Sajnos az együttesnek tragikus véget vetett Kurt Cobain halála, ám zenéjükkel kétségtelenül beírták magukat a muzikális történelemkönyvekbe.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy január 19-én, szombat este a Pinceklubban teltház volt. A Nirvana esten jelenvoltak idősebbek, fiatalabbak, felnőttek, fiatal felnőttek, sőt még tinédzserek is.  A koncert két „felvonásos” volt, először akusztikus feldolgozásban hallhattuk Kurt Cobain és társai örökzöld dalait, majd a második etapban kezdődött az igazi zúzda.

Igaz, szerény személyem csak laikusként tud nyilatkozni a koncertről, de azt kell, hogy mondjam a zenészek nagyon jól átadták a Nirvana érzést. A közönséget figyelve, hasonló következtetés vonható le. A zongorával kiegészített akusztikus számokat szinte egy emberként énekelték, kis szünet után az ütős rész alatt pedig olyan jó kis pogó alakult ki, ami a fotósok dolgát igaz megnehezítette, de mégiscsak azt mutatta, hogy az emberek mennyire élvezik a zenét.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Nirvana-nak nagyszerű emléket állító koncert nagyon sikeres, a zene fantasztikus volt, az emberek pedig együtt élvezték a banda örökértékű slágereit. Köszönjük szépen ezt a nagyszerű estét a zenészeknek, Fülöp Dánielnek, Bucsin Tamásnak, Pándics Andrásnak, Szabó Krisztinek, Molnár Andreának és Molnár Sándornak! Köszöni a rajongótok, Ódor Viki.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!