Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Sorsforgácsok

2019.09.20

A könyvtár Sylvester Könyvbarátok Klubjának évadnyitó estjén Németh Krisztinát és Sorsforgácsok című kötetét mutattuk be az érdeklődőknek.

Németh Krisztina könyvbemutatója a sárvári könyvtárban

A toronyi születésű, Szombathelyen élő fiatalasszony először családjáról és munkájáról beszélt: megtudhattuk – amit nem is gondoltunk volna –, hogy felnőtt gyermekei vannak, sőt fia már külön családot alapított, illetve, hogy Krisztina a vendéglátásban dolgozik, naponta Ausztriába jár és nagyon szereti a munkáját. Az otthoni teendők ellátása mellett szinte mindennap ír. Sok-sok pályázatra küldte már be írásait, szép eredményeket elérve. Első nyomtatásban megjelent műve egy karácsonyi antológiában kapott helyet.
Sorsforgácsok című könyve idén látott napvilágot a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában.
A szép kivitelű kötet hat különálló és három összefüggő novellát, plusz egy kisregényt tartalmaz. A művek cselekménye különleges helyszíneken játszódik, néhány nem is olyan messze tőlünk. Általuk bepillantást nyerhetünk például a toronyi női focicsapat életébe –aminek természetesen Kriszta is oszlopos tagja volt –, de megismerkedhetünk a toronyi kenyér csodás erejével is.

Németh Krisztina könyvbemutatója a sárvári könyvtárban

Aztán egy krimibe csöppenünk, egzotikus táj ad otthont egy bűnügy felderítésének. A Karácsonyi fuszekli, illetve a Macskakő című novella egy-egy félreértésből adódó történetet mesél el. Mindkettő szívet-lelket melengető végkifejlettel. Az utóbbiból több részletet is meghallgathattak a jelenlévők. A három összefüggő novella – melynek főszereplője Omid, az afgán fiú, akit származása, vallása miatt üldöznek –, előfutára az írónő még ebben az évben megjelenő A hazara című regényének.

Németh Krisztina könyvbemutatója a sárvári könyvtárban

Németh Krisztina ritkán ír szerelmes történetet, őt inkább a társadalmi, egészségi, etikai problémák izgatják. Novellái mögött szinte mindig komoly, elgondolkodtató mondanivaló áll, az olvasóra bízva, hogy milyen mélységig merül el benne. Történetei szerethetők, közel érezzük magunkhoz őket, hiszen akár rólunk is szólhatnának, szereplői akár a mi falunk vagy városunk lakói is lehetnének.
Az írónő tehetsége, megnyerő személyisége elvarázsolta a sárvári közönséget is.
Az est végén a jelenlévők megkóstolhatták a toronyi kenyér finom ízét, illetve dedikáltathatták Németh Krisztinával Sorsforgácsok című könyvét.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Sárvári advent 2023

Nádasdy-vár

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Várakozással…

Közelgő programok

Remény a csodára

Posta tér

2023. december 09. szombat

A remény…

Az Angelicus Kórus adventje

Posta tér

2023. december 09. szombat 17:00

Énekelj szívből…

A Kanona Band adventi kiskoncertje

Posta tér

2023. december 09. szombat 18:00

Karácsonyi rézfúvósok…

Az öröm ígérete

Posta tér

2023. december 16. szombat

Az öröm…

Regös Együttes

Posta tér

2023. december 16. szombat 17:00

Közös kincs…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!