Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Várünnep. Szent Iván éj

2024. június 22. szombat

Családi

Családi programok, éjszakai múzeumi nyitvatartás, látványkonyha és főzőverseny, játékok, helikopter szimulátor, koncert, táncszínház, tűzzsonglőrök bemutatója várja a várba érkezőket. Tűzijáték pedig a Csónakázó-tónál.

A teljes programot felsorolni is nehéz, korán kezdünk és sokáig fent leszünk. Igazi családi programmal készülünk, minden korosztály számára kínálunk élményszerzési lehetőséget. Ráadásul egy soha nem volt főzőversenyen a sárvári Tendli ikrek eldöntik, vajon melyikük a jobb a főzés tudományában. 

Gyerekjátékok a bástya tövében, helikopterszimulátor várja többek közt a gyerekeket, de gyerekvetélkedővel is készülnek a Nádasdy Ferenc Bandérium tagjai. A sok játék mellett a Katáng együttes koncertre is várja a gyerekeket. Este pedig a felnőtteknek ad nagykoncertet a Kerozin, egyszóval Kismalac, kismalac, engedj be.

A nyár leghosszabb éjszakáján a KósArt Táncszínház megidézi nekünk a lidérceket, a táltosok világát, mesélnek Hunorról és a csodaszarvasról. Mielőtt elindulunk a Csónakázó-tóhoz a tűzijátékhoz, hagyományaink szerint a tűz zsonglőrjei kápráztatják el a közönséget. A tűzijáték előtt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület tagjainak a közreműködésével meggyújtjuk a máglyát. 

A múzeum 22 óráig tart nyitva, két tárlatvezetés során pedig megmutatjuk a múzeum legizgalmasabb tárgyait. Nem mindig a legszebbeket, sőt néhányukról egyenes azt gondoljuk, hogy borzasztóak. Ez bennük a szép!

Töltsük együtt a leghosszabb napot és a legrövidebb éjszakát.

 
Múzeumok éjszakája és Szent Iván éj Sárváron

2024. június 22. szombat

Nádasdy-vár - 10:00-17:00

Duhaj párbaj. Az ikrek főzőversenye

Családi

Ma már egy másik tevékenységi körben ismertek a Tendli testvérek, de egykor, néhány évtizeddel ezelőtt szakácsként nyűgözték le vendégeiket. Mindig vita tárgya volt, vajon melyikük tudd jobban főzni. Most kiderül.

Kondérok összecsapása…

Nádasdy-vár - 15:00-21:00

Happycopter, játszóház és labirintus

Gyerekprogram, Családi

Az ország első kitelepülő helikopter szimulátorra érkezik hozzánk, amit a gyerekek és a felnőttek egyaránt imádni fognak. Ovis játszóház, labirintus játék, légvár és hinta, sok-sok játék biztosítja még a felhőtlen szórakozást.

Zümmögés és repülés…

Nádasdy-vár - 15:00

Túl az Üveghegyen! Katáng gyermekkoncert

Koncert, Gyerekprogram

A Katáng zenekar a gyerekeknek írt dalokon, megzenésített verseken keresztül szól az egész családhoz. Sajátos zenéjük a kelta, magyar, klezmer és a balkáni népzene hagyományaiból merít, de jeles magyar költők verseiből is válogat.

Fantáziadalok…

Nádasdy-vár - 17:00

Vitézválogató erőpróba

Családi

Nincs is váresemény vetélkedő és erőpróba nélkül a várban! Most sem lesz másképp, mert a Nádasdy Ferenc Bandérium készen áll arra, hogy megmérettesse az aprókat erőben, kitartásban, állhatatosságban.

Próbák sora…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 18:00

Hercegek pizsamában, azaz nem minden arany

Tárlatvezetés

A sárvári várban lakó bajor hercegekről mindig érdemes mesélni. Az elmúlt években sokat beszéltünk a felnőttekről, de alig szóltunk a gyerekekről, a hercegfiúkról és a hercegkisasszonyokról. Most ezt pótoljuk.

Alsó, felső…

Nádasdy-vár - 19:00

KósArt táncszínház: Eredet

Családi, Táncszínház

Pazar látványvilág és vérpezsdítő ritmusok emlékeztetnek minket hagyományainkra, arra, honnan jövünk, hogy tudjuk, kik vagyunk. Emlékeink adják identitásunkat, azok tartják meg a jelenünket.

Lépések, hagyományok…

Nádasdy Ferenc Múzeum - 20:00

Borzasztó. Tárlatvezetés a pincékben is

Tárlatvezetés

A múzeumról általában azt gondoljuk, hogy a szép tárgyak otthona. Egy-egy szépen kivitelezett tárgy, egy fényes forma mögött azonban sokszor rémisztő történetek rejtőznek. Most ezeknek járunk utána.

Rémségek tárháza…

Nádasdy-vár - 21:30

Kerozin. Jubileumi koncert

Koncert

Önazonosnak és természetesnek maradni 25 éven át a színpadon a legnagyobb kihívás. A zenét elsődlegesnek tartó zenekarok felvállalják az utat, amit megtettek, mert a közönség az életük.

Show és torta…

Nádasdy-vár - 22:30

Tűzzsonglőröktől a vízig

Vágj bele!

A Lángoló Leguánok káprázatos tűztánccal mutatkoznak be a közönség előtt. Bemutatójuk látványos elemei a közönség vastapsát váltja ki. Méltó felvezető a tűzijátékhoz.

Tűzshow…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!