Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Mosolyból sosem elég!

2020.03.11

Két utánpótlás kellett ahhoz, hogy mindenkinek jusson torta és sütemény – pedig nem a sütivásár volt az egyetlen attrakció nőnapon. Csokoládékészítés, tortadíszítés, gyerekjátékok, sztárvendég és zárásként tombola várta a vendégeket.

Mosolyból sosem elég! Édes Nőnap volt a sárvári várban

Idén rekordot döntött az érdeklődés a nőnapi programok iránt. Kilenc kiállító termékeiből lehetett kóstolni, vásárolni, négy bemutató, gyermekjátékok és előadás követte egymást délelőtt tíztől este nyolcig.

Mosolyból sosem elég! Édes Nőnap volt a sárvári várban

A kicsik csokoládényalóka készítő foglalkozáson, a felnőtteknek táblás csokoládé workshopon próbálhatták ki ügyességüket. Többféle anyag felhasználásával, díszítőelemekkel, ízesítéssel készültek a finomabbnál finomabb csemegék. A Laura Csokoládémanufaktúra több mint kétszáz fő részvételével tartotta bemutatóit. 
Nem mellesleg a profizmusról csak annyit, hogy a manufaktúra bonbonjai Európa-szerte híresek, a kóstolókból ítélve természetes a népszerűség, hiszen hihetetlenül finomak a termékeik.

Mosolyból sosem elég! Édes Nőnap volt a sárvári várban

Tortadíszítő bemutatót is láthattunk a nap folyamán két alkalommal is. Az ügyes technika és szakavatott kezek a Panni Cake Tortaműhely vezetőjét, Csákvári Annát dicsérik. Anna egyszerű eszközökkel dolgozik, kétszer közel negyven percben láthattuk, hogyan érdemes a kenőkanálhoz nyúlni, milyen minták képviselik a mai trendi vonulatot, és hogy miért izgalmasabb még mindig a természetes tejszín a növényi alapanyagokból előállítottnál. A torta és süteménystandoknál azért a glutén és tejcukor érzékeny vásárlókra is gondoltak a kiállítók. Krémkehely és sütemény is készült részükre.

Mosolyból sosem elég! Édes Nőnap volt a sárvári várban

A várudvaron egész nap játszhattak a gyerekek. A napos idő meghozta a kedvét a családoknak a kimozduláshoz. Néhány logikai fejtörő, több ügyességi fajáték (összesen 22 darab) állt rendelkezésre, de a pantomim-mesterek is szívesen játszottak a gyerekekkel.

Fenyő Iván járt a sárvári várban

18 órától Fenyő Ivánnal találkozhattunk a díszteremben. A teltházas beszélgetés közel másfél órásra nyúlt, a vendégek még az előadás után is kérdezhettek a színművésztől. Azok kedvéért, akiknek nem volt alkalmuk személyesen részt venni az előadáson, eláruljuk, hogy szó esett arról, milyen magánéletet élni a bulvár és a sajtó figyelő szemei előtt-Hogyan változtak a női és férfi szerepek az elmúlt évtizedekben? Kitértünk arra, miben változott a színész életfelfogása az évek alatt, és miért fontosabb mindennél a kommunikáció a párkapcsolatokban. A szerelem, a hódítás, az őszinteség, a vívódás, a megbocsátás, a megértés – fontos témák, és jó tudni, hogy minden nőt és férfit, legyen az épp csak húsz vagy hetvennél is idősebb, ugyanúgy foglalkoztatnak.

Mosolyból sosem elég! Édes Nőnap volt a sárvári várban

Miért ünnepeljük a nőket nemzetközi szinten minden március 8-án? Mint minden fontos naptári eseménynek, a Nőnapnak is történelmi gyökerei vannak. A 19. század derekán még a nők egyenjogúságával és a szabad munkavállalásával kapcsolatban tartott demonstrációk idején vált március 8-ka a női nem kiemelt ünnepévé (New York – textilipari dolgozók felvonulása). 
Magyarországon 1948-óta tartják számon a Nemzetközi Nőnapot, bár az Országos Nőszervező Bizottság 1913 óta szervezett kisebb nagyobb összejöveteleket a nők részére. A kilencvenes években a mozgalmi hangulat lassan átalakult világszerte. Ma már a női nem iránt érzett tisztelet és szeretet kifejezőeszközévé változott, amire a munkaközösségek, családok, barátok is szívesen hangsúlyt fektetnek. 
Alábbi képgalériánk összeállításában a nap legérdekesebb pillanataiba tekinthetünk bele. Figyelem: mosolygós pillanatok következnek!

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!