Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Újra táncol Sárvár

2018.08.16

A csoportok bemutatkozásával megkezdődött Sárváron a 38. Nemzetközi Folklórnapok rendezvénysorozata. A várudvar nagyszínpadán a hivatalos megnyitó után az együttesek egymás után kápráztatták el a várudvart megtöltő közönséget.

Megkezdődött a sárvári folklórfesztivál

Minden év augusztusában magyar és külföldi néptáncegyüttesek adnak egymásnak találkozót. Idén a helyi együtteseken és a Forrófalváról érkezett csángó csoporton kívül Franciaországból, Grúziából, Lengyelországból, Spanyolországból, Tajvanról érkeztek a zenészek és a táncosok.

A hivatalos nyitóprogram részeként Kondora István polgármester köszöntötte a csoportvezetőket, majd a színpadon Máhr Tivadar alpolgármester nyitotta meg a fesztivált. A polgármester kiemelte, hogy az együttesek nemcsak saját országuk kultúráját, tánc- és népművészetét mutatják be nálunk, hanem egyben Sárvár és Magyarország vendégszeretetéről visznek hírt a nagyvilágba.

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a sárvári folklórfesztivál egyike azon kevés nagyrendezvényeknek, melyek közel négy évtizede folyamatosan működik. Mindketten külön köszöntötték az együtteseket abból az alkalomból, hogy Sárvár az idén ünnepli modernkori várossá avatásának 50. évfordulóját. A Nemzetközi Folklórnapok ugyanis része a városi ünnepi programsorozatnak, melynek helyszínei a vár, a Posta tér és a Hild Park.

A néptáncosok a következő napokban nemcsak a város több helyszínén mutatkoznak be, hanem a megye több településén is.

A részletes programról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak »

A nyitónapon nemcsak a színpadon léptek fel vendégeink, hanem az est zárásaként nemzetközi táncházon egymást tanították a táncosok. A tanulásba a közönség is vidáman bekapcsolódott. Tánctanulásra még lesz egy lehetőség. Augusztus 19-én a 18 órakor kezdődő gálaműsor után újra együtt rophatjuk.

Képgalériánkban az első nap eseményeit mutatjuk be.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 10. vasárnap 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. március 22. péntek 20:00

Ikon…

Hímes fiúk - hímes lányok. Húsvéti hétvége

Nádasdy-vár

2024. március 30. szombat - március 31. vasárnap

Bújj, bújj zöld ág…

Húsvéti szombat a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 30. szombat 09:00 - 13:00

Tojásfestés…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!