Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Lezárult a ZenOktóber. Jó volt együtt lenni!

2019.10.29

Egy teljes hónapon át, minden pénteken zene szólt. Borongós és szokatlanul meleg éjszakákon, több műfajt felölelve, mindig megújuló közönség előtt zajlott a ZenOktóber a Nádasdy-vár nagytermében.

Lezárult a ZenOktóber a sárvári várban

Swing a’la Django, Kétszemközt, Dandy’s Emlékzenekar, Ferenczi György és a Rackák, Bagatell és a Magashegyi Undergrund, Tha Shudras és Jamparti.
Nyolc fellépés, számos kedves pillanat és áttörő zenei élmény után október 25-én véget ért a sárvári ZenOktóber programsorozat. Lezárásként még egy hatalmas örömzenei örvényt is kapott a Nádasdy-várba látogató. Sok zenész, sok próba és igyekezet, spontaneitás és összeszedettég játékos egyvelege kellett ahhoz, hogy itt és most mindez megvalósuljon. A szervezők érezték már kipihentebbnek is magukat életükben, de valahogy úgy állt össze minden, ahogy kellett, a közönség nagy érdeklődéssel érkezett, minden pénteken teltházzal zártuk az éjszakát.
Simon Júdás előesti hagyományos jam-partinkat egyből egy fiatalos, vicces és lelkes csapat vezette fel a Tha Sudras zenekar személyében. A szegedi csapat jó hosszú utat tett meg Sárvárig. Nem maradtak hűtlenek színpadképi formájukhoz sem – előkerültek azok a bizonyos maszkok. Ismert slágereket, feldolgozásokat, saját dalokat játszottak nekünk, valódi bulihangulatot árasztott minden mozdulatuk. Örültünk, hogy közelebbről is megismerhettük őket, s ugyanitt jegyzem meg, hogy nagyon köszönjük, hogy az NKA könnyűzenei kollégiuma által támogatott zenekar külön kiemelte rendezvényünket, s támogatásuk egy részét ránk fordította.

Lezárult a ZenOktóber a sárvári várban

A Tha Shudras után Sárvár legifjabb rockbandája lépett színpadra egy minikoncerttel. Három dal és egy visszatapsolásból adódott ráadás gazdagította az aznapi programot. Jegyezzék meg a zenekar nevét, mert még hallani fognak róluk! A Raven Mask tagjai: Molnár Saci (ifj), Tengelics Ákos, Szabó Lóránt, Kollár Bence. Gratulálunk nekik ezúton is! Szóltak, mint az ágyú!
A jambori az ifjak után vette kezdetét. Hálák vagyunk az időjárásért is, mert aki épp nem fért be a nagyterembe, az kint állva is látta és hallhatta, mi zajlik épp a színpadon. Hé, Sárvár, még mindig ti vagytok a legvagányabb közönség! Ezt nemcsak elfogult sárváriként állítom: mások mondták, jobban tudják. A színpadon közel 20 zenész váltotta egymást. Előre megbeszélt dalok és ott és hirtelen összeállt koncepciók egyaránt belefértek a műsorba. Korábban még sosem jutott eszembe, miért olyan kivételesen jó érzés ebben a városban, ebben a légkörben együtt zenélni, mert talán meg sem érett korábban a gondolat. Épp ez a kellemesen párás, enyhe októbervégi este kellett hozzá, hogy ott és akkor, már lecsendesedve a színpadi izgalmak után rájöjjünk és rábólintsunk: azért, mert olyan itt a színpadra állni, mint hazatérni.
Képösszeállításunkban pedig jöjjön néhány hangulat és pillanat a ZenOktóber utolsó hétvégéjéről!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!