Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Nyomozó csapatok figyelem!

2020.04.07

A Detektívsarok című játékban részt vevő csapatoknak és természetesen minden érdeklődőnek egy kis összefoglaló az idei fordulóról.

Lezárult a Detektívsarok a sárvári könyvtárban

A hagyományokhoz híven tavaly is az Országos Könyvtári Napok keretében, októberben indítottuk útjára Detektívsarok című játékunkat, melynek népszerűsége kilenc éve töretlen, hiszen most is 25 csapat nevezett a sárvári és a környékbeli általános iskolákból.
A csapatok ötletes neveket választottak, mint pl.: Agyalós négyes, Krumplibogarak, Mesék bűvöletében, Könyvcápák, Gyilkos elmék, Effektív Detektív, Kinder Kommandó.
Az első forduló a bemutatkozással kezdődött, amit a zsűri pontokkal értékelt. Ezután két olyan feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek, ahol már szükség volt a detektívekre jellemző jó megfigyelőképességre is. Mindenki ügyesen vette az akadályokat, így jogosulttá vált a következő fordulón való részvételre.
A második és harmadik forduló a nyomozási alapismeretekről és a jó nyomozó tulajdonságairól, képességeiről szólt. A diákok többek között megismerkedtek a helyszínelés részleteivel, az ujjnyomat vétel történetével, a rabosítás és a fantomkép fontosságával. A következő fordulóban, a detektívregényekben és a belőlük készült filmekben szereplő nyomozókkal kapcsolatos kérdésekre kellett választ adniuk a csapatoknak. Ez már nem mindenki számára volt könnyű.

Lezárult a Detektívsarok a sárvári könyvtárban

Aztán kezdetét vette a képzeletbeli nyomozás. A két utolsó fordulóban egy-egy bűntény megoldása várt a kis detektívekre. Mindkét esetben volt áldozat, szerepelt bennük rendőr és sok-sok a rejtély felderítésére utaló apró nyom. Akik figyelmesen elolvasták a történeteket, azok rájöttek a megoldásra és helyesen válaszoltak a kérdésekre, sőt ügyesen megindokolták állásfoglalásukat. Sajnos a csapatok egy része nem figyelt a részletekre, vagy nem megfelelően indokolta megfejtését, így sok pontot veszített.
Az utolsó feladatra, amiben a csapatoknak ki kellett választaniuk valamelyik bűnügyi történetből a számukra kedves nyomozót és készíteniük kellett volna róla egy olyan tablót, ami kifejezi, hogy miért éppen ő a kedvencük - sajnos már nem kerülhetett sor.
A Detektívsarok játék eredményhirdetését eredetileg április 17-ére terveztük, ami szintén elmarad, de úgy gondoltuk, hogy nem hagyjuk bizonytalanságban a csapatokat, ezért, április közepén közzétesszük a helyezéseket.

Figyeljétek, olvassátok rendszeresen honlapunkon a könyvtárról szóló híradásokat, mert a sok érdekes írás mellett kiderül, hogy melyik csapat nyerte a játékot!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Programok a mai napon

Zenekompót/Zenehét 2024

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő - június 29. szombat

Stílusok találkozása…

Makám 40. Jubileumi koncert. Vendég Szalóki Ági

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő 20:00

A legjava…

Közelgő programok

Kaláka 55 és a Boglya

Nádasdy-vár

2024. június 25. kedd 19:00

50 és 300 és 1300… költő verse, 1300 dal

Várurak, rablólovagok. Dísztermi előadás

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. június 26. szerda 17:00

Drámai múlt

Blues Jam / Crazy Daisy Jug Band

Nádasdy-vár

2024. június 26. szerda 20:00

A blues örök…

Dívák! Boney M Sunny koncert

Nádasdy-vár

2024. június 27. csütörtök 20:00

Nyár esti slágerek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!