Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Lélekemelő zene szólt a könyvtárban

2019.12.14

A zenei klub fennállásának 35. évfordulóját Kövi Szabolcs zeneszerző, előadóművész koronázta meg varázslatos koncertjével.

Lélekemelő zene szólt a sárvári könyvtárban

Kövi Szabolcs nem ismeretlen a sárváriak számára, hiszen már harmadszor adott koncertet a zenei klub keretei között. A zsúfolásig megtelt zenei könyvtárban érezhető volt a várakozás izgalma, hiszen mindenki érezte, hogy ismét valami különleges részese lehet. Az egyórás koncert elején Szabolcs bemutatta különleges hangszereit –-pánsíp, fuvola, okarina –, majd a csodálatos dallamok, illetve a szemet gyönyörködtető képek segítségével a világ minden tájára elkalauzolta a közönséget a havas tájaktól a napsütötte tengerpartokig. A zene különböző érzelmeket váltott ki a hallgatóságból: volt, aki könnyekre fakadt, mások szemüket becsukva meditáltak, vagy csak egyszerűen átadták magukat a csodálatos élménynek. Megtisztító, felemelő, békét sugárzó, spirituális világzenét hallhattunk.

Lélekemelő zene szólt a sárvári könyvtárban

A koncert után a klub vezetője, Paukovics László nosztalgiával emlékezett a régi időkre. Felidézte a klub indulását, a közös hangversenyélményeket, illetve a korábbi zenei könyvtárosokról: Takács Éváról, Martos Gábornéról és Sulyokné Matócza Eleonóráról is megemlékezett. A visszatekintés után a szervezők zenei motívumokkal díszített tortákkal lepték meg a résztvevőket, akik még sokáig beszélgettek zenei klubos élményeikről.
Az ország legrégebben fennálló, könyvtárban működő zenei klubja a hagyományaihoz hűen, a jövőben is a művészi élményt az ismeretterjesztéssel ötvözve szeretné folytatni működését a zenekedvelők nagy örömére.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!