Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A 2018-as Kulturális Gála képekben

2018.06.11

Június 10-én, a Nádasdy-vár nagyszínpadán került sor a minden évben megrendezésre kerülő Kulturális Gálára. 16 órától kezdődően közel negyven diák kapott meghívást a Sárvári-járás 10 iskolájából. A fiatal tehetségek kiválóan szerepeltek.

Kulturális Gála a sárvári Nádasdy-várban

Kondora István, Sárvár Polgármestere megnyitójában valahogy úgy fogalmazott, hogy ez az alkalom Sárvár virtuózaié. Ezek a gyerekek nagyon keményen dolgoztak azért, hogy megmutathassák, van egy olyan oldaluk, amiben a legjobbak. Az elhivatottság emellett azonban sok nehézséggel is ki van kövezve. Az ünnep ezért ezen a napon az övék, és értük szól minden elismerő taps.

Elismerés szülőnek, pedagógusnak egyaránt, amikor a gyermeke, tanítványa dobogójára léphet. A Kulturális Gálán már nem annyira a bizonyítás a cél, inkább a megerősítés. És mégis ott mozog az izgalom a kicsike térdekben, akad lámpaláz is elvétve. Az ártatlan öröm azonban mindenkit kárpótol, amikor az előadása után a szereplő visszatér a szüleihez, és boldogan zsebeli be a megérdemelt dicséretet.

Kondora István Polgármester köszöntőjét követően a Nádasdy Tamás Általános Iskola kórusa nyitotta meg a Gálát Csőszné Bolfert Enikő karvezetésével. A kórus összeszedett és igényes produkciója után egyenként léptek színpadra a Sárvári járás idei legjobbjai.

A gálára meghívott gyerekek névsora:

Rákli Anna, Horváth Sára Bíborka, Német Aliz, Fider Péter, Erős Vivien, Marton Márton, Kiss Botond, Kontics Otília, Poór Patrik, Macsinga Ákos, Szele Máté, Rácz Anna, Nárai Bálint, Péntek Maja, Tóth-Varga Zoé, Csipetkék Éneklő Együttes, Börzsönyi Rebeka, Baldauf Zalán, Mészáros Lili, Szalai Virág, Zsoldos Dorka, Fehér Lea, Csorba Bence, Páli Ádám, Marian Raul, Ódor Zsófia, Bokor Adrien, Csiribiri Gyerekek, Németh Dóra, Csóka Bella Zsóka, Soponyai Réka, Soponyai Kitti, Sebesi Gréta, Pápai Stefánia, Rizike Énekegyüttes.

A dicséretnek hatalmas motiváló ereje van. Belehallgathattunk néhány felnőtt néző beszélgetésébe, melyben megemlékeztek, milyen volt annak idején részt venni a gálán. A hagyomány tehát él, szülőről gyermekre száll, és ez több mint egyszerű bemutatása az ügyességnek. Nincs két egyforma gyermek, nincs két egyforma képesség, sem előadásmód. Ezek a gyerekek azért olyan bámulatosak, mert a tanári gondos útmutatás mellett erősen akarnak valamit, és mert beletesznek minden egyes verssorba, mesébe, dallamba egy fontos részletet önmagukból. 

Mire érdemes odafigyelni, ha nem erre?

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Sárvári advent 2023

Nádasdy-vár

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Várakozással…

Közelgő programok

Remény a csodára

Posta tér

2023. december 09. szombat

A remény…

Az Angelicus Kórus adventje

Posta tér

2023. december 09. szombat 17:00

Énekelj szívből…

A Kanona Band adventi kiskoncertje

Posta tér

2023. december 09. szombat 18:00

Karácsonyi rézfúvósok…

Az öröm ígérete

Posta tér

2023. december 16. szombat

Az öröm…

Regös Együttes

Posta tér

2023. december 16. szombat 17:00

Közös kincs…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!