Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A Nádasdy-várban is kötelező a maszk viselése

2020.09.21

A magyar kormány rendelete értelmében a kulturális intézmények látogatók előtt nyitott területén kötelező a maszk szabályos viselése. Az előírások betartása nemcsak az üzemeltetők felelőssége, hanem mindannyiunk közös érdeke.

Kötelező szájmaszkviselés a sárvári várban

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében több fontos szabályt kell betartanunk. Egy részük csupán ajánlás, melyekről hivatalos oldalakon olvashatunk. Egyénileg a rendszeres kézmosás, az 1-1,5 méteres szociális távolság megtartása fontos kötelezettség. Az intézmények oldaláról szintén vannak szabályok. 

Így a Nádasdy Kulturális Központ munkatársai a múzeumi látogatótereket, a könyvtári olvasókat, a kiállítótereket (Galeria Arcis, Folyosógaléria), klubhelyiségeket rendszeresen és tartósan szellőztetik, a látogatók által gyakran érintett felületeket (pl. kilincseket, korlátokat, székeket) fertőtlenítik. Minden látogatói bejáratnál érintésmentes kézfertőtlenítő használatát biztosítjuk az egyéni védekezés előmozdítása érdekében. Vendégeinkkel közvetlenül érintkező munkatársaink emellett szájmaszkot viselnek.  

Eddig csak ajánlottuk vendégeinknek a szájmaszk viselését, de a kormány új rendelete értelmében 2020. szeptember 21-étől, hétfőtől kötelező minden hat év feletti látogatónak a maszk feltétele. A sál, a kendő nem elég, a rendelet megfogalmazása szerint „orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot” kell feltenni. Mégpedig úgy, hogy a maszk „az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”. 

A maszkviselés az új jogszabály értelmében a kiállítóterekben, a könyvtári olvasók és kölcsönzők területén kötelező. A vár közönség számára nyitott helyiségeiben tartott foglalkozásokon, megbeszéléseken, klubok találkozóin szintén fel kell venni a maszkot. 

Fontos a szabályok betartása. A rendelet értelmében azt, aki a maszkot felszólítás ellenére sem viseli az előírt módon, kötelesek vagyunk a kiállítótér, a könyvtári olvasó, klubhelyiség elhagyására felszólítani. Ennek megtagadása esetén rendőri segítséget kérhetünk.

A rendelet a vírus terjedésének lassítását szolgálja, ezért betartása mind az intézmény, mind vendégeink részéről elemei érdekünk. Szájmaszkról a hozzánk betérőknek kell gondoskodniuk, kérjük ezért, amikor elindulnak hozzánk, ne felejtsék azt otthon. A múzeum pénztáránál azonban nyitvatartási időben lehet vásárolni a szabályoknak megfelelő maszkot.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!