Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Éneklő Ifjúság. Csengettyűtől a műanyagpohárig

2019.05.01

A 2019-es Éneklő Ifjúság találkozón hat kórus lépett fel a Szent László templomban. A helyi iskolák kórusai mellett a visszatérő vendégünk a Vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Trilla Énekegyüttese volt.

Kórustalálkozó volt 2019-ben is Sárváron

Borongós délelőtt volt hétfőn, de a hűvös idő nem volt hatással a találkozón résztvevő gyermekek lelkesedésére. Szebbnél szebb dalokkal örvendeztették meg a fellépők egymást és az érdeklődőket is. Szélesi Attila, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntő beszédében kiemelte a hagyományőrzés fontosságát, hiszen a sárváriak életében mindig is fontos szerepe volt az Éneklő Ifjúságnak. A közönség soraiban, igazgató úr személyében, de még a szervezők között is volt olyan, aki gyermekkorában többször részese volt a találkozónak, így érzi és értékeli az esemény különlegességét, közösségépítő erejét.

Kórustalálkozó volt 2019-ben is Sárváron

Idén a gyönyörű énekek mellett olyan különleges produkciókat is láthattunk, mint például a Gárdonyi Géza Általános Iskola Csengettyű együttesének, és hangzó csődobosainak közreműködése, valamint a Tinódi Gimnázium diákjainak Anna Kendricks Cups song című dalának feldolgozása egy pad és három műanyagpohár segítségével.

Kórustalálkozó volt 2019-ben is Sárváron

A kórusok egytől egyig fantasztikus teljesítményt nyújtottak szívmelengető énekeikkel. Idén népszerű volt a Tavaszi szél című népdal, mely a találkozó közös nyitó éneke is volt. Hallhattunk még népdalokat, tavaszköszöntő énekeket, kánonokat és nagyon szép szólókat.

Kórustalálkozó volt 2019-ben is Sárváron

A rendezvény végén ismét közös éneklésre került sor, az Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt… című népdalt adták elő a kórusok. Mindig különleges élmény meghallgatni egy-egy ilyen közösen előadott számot, hiszen a kórusok ezeket korábban nem próbálták együtt, ennek ellenére érezhető az összhang. A kórusok produkciói mutatták meg leginkább a zene összekovácsoló szerepét, hiszen az ilyen pillanatokban érezzük meg azt az erőt, mely a dalban lakozik.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!