Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Vármelléki jegyzetek

Nádasdy-vár Sárvár

Romantika. Karácsony a Kandalló Vendégházban

Nádasdy-vár

2023.12.14

Jenny Hale igazán meghitt és szívmelengető története nem csak az ünnepi készülődést teszi még kedvesebbé, hanem a tiszta szeretet, az önzetlen segítség és az összetartozás erejéről is mesél.

Könyvajánló sárvári Vármelléki jegyzetekben

A hó sajnos mostanában ritka vendég felénk, egy-két magasabb pontot leszámítva. Így mindig jólesik, ha egy olyan történet kerül a kezünkbe, amelyben mindent beborít a hó, lehúzza a fák ágait és megcsillan rajta a sápadt napfény. A Kandalló Vendégház egy ilyen helyen áll és már a könyv borítója elvarázsol a téli hangulatával. 

A történet könnyed, de mégis elgondolkodtató és ami a legfontosabb; igazán szívet melengető. Leila és barátnői minden évben elutaznak karácsony tájékán, hogy együtt töltsenek egy kis időt, ami kiszakítja őket a megszokott életükből Nashville-ben. 

Az idei úti cél Pinewood Hills, a festői hegyek között megbúvó kisváros, amely mintha csak egy megelevenedett karácsonyi képeslap lenne. Minden házat és kirakatot karácsonyi díszek borítanak, a fényfüzérek ragyognak, fényük meghitten csillog a hóban. 

Leila sejti, hogy talán ez az utolsó együtt töltött karácsonyuk, hiszen barátnői már mind megtalálták a saját életcéljaikat, párjaikat. Egyedül ő az, aki még szingliként és főleg tanácstalanul áll az életben. Ráadásul a következő évben Leila albérlete lejár Nashville-ben, így neki nagyon komolyan el kell határoznia, mihez kezd magával, amitől az egész történet kap egy kis keserédes felhangot, már az első oldalaktól kezdve.

 
Könyvajánló sárvári Vármelléki jegyzetekben

A barátnői mind nagyon szeretik Leilát, de bizonyos döntéseket csak egyedül hozhat meg az ember. A tanácsokat természetesen nem kell félvállról venni, mindössze a legvégén mindig magunkra számíthatunk csak. 

A hirdetésben, amire Leila lecsapott, olyannyira otthonos vendégház azonban kész romhalmaz, a helyi kávézó jóképű, ám roppant mogorva tulajdonosa pedig úgy tűnik, már a baráti társaság puszta jelenlététől is rosszul van… 

Ám ha a tökéletes karácsonyhoz az kell, hogy Leila a két kezével mentse meg a romos vendégházat, és meggyőzzön egy fanatikus karácsonygyűlölőt, akkor hősünk készen áll. Vajon sikerül-e neki, és végül megtalálja az útját és a boldogságát, ahhoz el kell olvasni a regényt, amire a karácsony előtti pár nap, vagy a két ünnep közti időszak épp megfelelő.

Jenny Hale könyvét különösen azoknak ajánlom, akik szeretik a hosszabb leírásokat, ami manapság nem feltétlenül divatos egy regényben, de Pinewood Hills szépségét, és egyediségét máshogy nem lehet megmutatni. Igazi amerikai kisvárosi hangulatba kerülhetünk, összetartó helyiekkel, barátsággal, csipetnyi szerelemmel, de ami a legfontosabb: rengeteg karácsonnyal.


Jenny Hale: Karácsony a Kandalló Vendégházban a sárvári könyvtárból is kikölcsönözhető.
 

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Programok a mai napon

Zenekompót/Zenehét 2024

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő - június 29. szombat

Stílusok találkozása…

Makám 40. Jubileumi koncert. Vendég Szalóki Ági

Nádasdy-vár

2024. június 24. hétfő 20:00

A legjava…

Közelgő programok

Kaláka 55 és a Boglya

Nádasdy-vár

2024. június 25. kedd 19:00

50 és 300 és 1300… költő verse, 1300 dal

Várurak, rablólovagok. Dísztermi előadás

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. június 26. szerda 17:00

Drámai múlt

Blues Jam / Crazy Daisy Jug Band

Nádasdy-vár

2024. június 26. szerda 20:00

A blues örök…

Dívák! Boney M Sunny koncert

Nádasdy-vár

2024. június 27. csütörtök 20:00

Nyár esti slágerek…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!