Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

A csillagos ég alatt - Sárvár 50+

2019. augusztus 18. vasárnap

Koncert, Családi

Ezen a különleges estén a szabad ég alatt szólókoncertre és könnyűzenei együttesek fellépésére is sor kerül. A folklórnapok keretében két ország mutatkozik be, de tűzzsonglőrök bemutatóját szintén megcsodálhatjuk. A napot bulival zárjuk.

Nem feledkeztünk meg a gyerekekről sem, akiket játszósarok várja. Sokféle dologban kipróbálhatják magukat, de új játékokat is tanulhatnak. A jókedvről pedig egy valóban vidám bohóc gondoskodik.

Két ország, Mexikó és Csehország néptáncosai mutatják be tánchagyományaikat. A zenei kínálat részeként színpadra lép Kökény Attila, a Kiscsillag zenekar és az AB/CD együttes is. Levezetésként az utcabálon disco slágerekre rophatjuk a táncot.

Természetesen a Postatéren és Hild parkban ezen a napon is kézműves vásár és vendéglátás várja mindazokat, akik együtt szeretnék a csillagos ég alatt tölteni egy jó bulival a sárvári városi fesztivált.

Könnyűzenei és népzenei programok Sárváron

2019. augusztus 18. vasárnap

Posta tér - 14:00-20:00

Játszósarok

Gyerekprogram, Játszóház

A gyerekeket a nyári melegben hűs sátor alatt a gyerekbarát foglalkoztatóval várjuk. Minden mozdulatból játék lehet. Észrevétlenül töltenek el velünk a legkisebbek épp annyi időt, míg szüleik körbenéznek a fesztiválon és beszélgetnek egy jót.

Lufi a kézbe…

Posta tér - 17:00

Bohócshow

Gyerekprogram

Az interaktív előadáson a gyerekek lépésről lépésre ismerik meg az élet nagy titkait és az igazi varázslatot. A nevetés garantált, a viccesebbnél viccesebb helyzetek az élet hétköznapi örömeire hívják fel a figyelmet a nyári fesztiválon.

Hangos kacajok…

Posta tér - 18:00

Kökény Attila koncertje

Koncert

Az énekes, akinek hangja mindenkiből elismerést vált ki, sárvári fellépésére természetesen saját dalaival érkezik. A könnyűzenei világban egy évtizede stabilan jelenlévő Kökény Attila maga írja számait, sőt a hangszerelésben is részt vállal.

Egyéni hang…

Posta tér - 19:00

Mexikó zenél

Néptánc, Táncbemutató

Mexikó mutatkozik be a városfesztivál negyedik napján. Mexikóváros távolsága közel tízezer kilométer, de a zene közelebb hozza távoli kultúrájukat. Így lesz ez a folklórfesztivál vendégeinek fellépésével a város ünnepén.

Távolból közelre…

Posta tér - 20:00

Kiscsillag

Koncert

A zenekar stílust teremtett. Koncertjüket egy nyári este hallgatni a csillagos ég alatt igazi élmény. A szövegek sok mindenre figyelmeztetnek minket, de erről inkább majd másnap beszéljünk. A stílus visz mindent, melyre annyira jó odafigyelni.

Zene és zene…

Posta tér - 21:00

Lángoló Leguánok. Tűzshow

Vágj bele!

Az éjszaka fényeit tűzgolyók tánca teszi varázslatossá. Az akrobatikus mozdulatok mellett fontos szerepet játszik a zene és a tánc. Az ország számos pontján fellépett már a csapat és varázsolta el a közönséget kortól és helyszíntől függetlenül.

A tűzzel játszanak…

Posta tér - 22:30

AB/CD

Koncert

Fantasztikus színpadi látványvilággal és a legjobb zenével érkezik a nyári fesztiválra az AC/DC tribute zenekara. Minden a showt szolgálja, a fények, a lézerek. A legfontosabb azonban a hang, ami a legszebb emlékeinket idézi fel.

Minden együtt…

Posta tér - 23:30

Disco! DJ Thomas Palmer

Utcabál

Slágerek minden mennyiségben, hogy néhány órára mi is eljárjuk a táncot. Most tényleg elmondhatjuk, hogy a 70-es, a 80-as és a 90-es évek legnagyobb zenéi adják az alapritmust és az alaphangulatot a közös jóhangulatú bulihoz.

Disco fények és zene…

A belépés díjtalan.

A Városfesztivál további programjai:

Karthago

2019. augusztus 15. csütörtök

Az idei évben 40 éves Karthago zenekar az Együtt 40 éve koncertturné keretében érkezik el Sárvárra. Magyarország legendás rock zenekara négy évtizede nagy lelkesedéssel szórakoztatja az igényes rock szerelmeseit.

Ugye eljössz még….

A világ minden tájáról - Sárvár 50+

2019. augusztus 16. péntek

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, mely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Még további 1 program lesz a rendezvényen.

Tánc a világ körül…

A meglepetések napja - Sárvár 50+

2019. augusztus 17. szombat

A pohár oldalára kiült hideg vízpárához érve tudjuk, hogy alig néhány pillanat múlva a finom ital már száguld lefelé a torkunkon. Egy nagy sóhaj, és tudjuk, nem kell ennél több a nyári melegben. Így képzeljük el ezt a napot koncertekkel és tánccal.

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Programok kortyonként…

Mediterrán hangulat - Sárvár 50+

2019. augusztus 19. hétfő

Hallgatjuk a zenét egész este és otthon érezzük magunkat. Stílusok változnak, tempók gyorsulnak, majd lassulnak. Ülünk a padon, a széken, állunk a tömegben, tapsolunk, egyet csettintünk. Jó kedvünk van, mert együtt vagyunk. Ez az este üzenete

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Közösen együtt…

Ez a tánc még jár nekem - Sárvár 50+

2019. augusztus 20. kedd

Ahogy minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, úgy minden nagy találkozás egyszer véget ér. A Sárvár 50+ és a 39. Nemzetközi Folklórfesztivál fantasztikus napokat maga után tudva egy hatalmas tánccal ér véget. Gála, tűzijáték és táncház.

Tánc, tánc, tánc…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!