Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Kis méhecskék a könyvtárban

2020.02.21

Péntek délelőtt a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület és a könyvtár közös szervezésében a méhészek, Szemerits Eszter Magyarország Mézkirálynője és udvarhölgye Páprádi Anna Bíborka várta játékos délelőttre a várkerületi óvodásokat.

Kis méhecskék a sárvári könyvtárban

Stílusosan mézlovagok álltak őrt a gyerekkönyvtár ajtajánál, mikor megérkeztek a gyerekek. A kis óvodások lelkendezve fogadták a gyönyörű ruhába öltözött mézkirálynőt. A méhészek rímbe szedve meséltek a kicsiknek, játékra buzdítva őket. Természetesen minden gyerek kis méhecskévé változott egy órára, hogy megismerkedhessenek az igazi méhek munkájával. A kis csoportok mindegyike szorgosan tevékenykedett: takarított, épített, etette a lárvákat, illetve védte a kaptárat. Amikor egyszer csak megjelent a hátán permetezőgéppel egy gonosz ember. A veszélyes permetszer elől menekülniük kellett a méheknek, akik a mézkirálynő segítségét kérték. A Mézkirálynő viszont csak akkor tudta megmenteni a méhecskéket, ha helyesen válaszoltak három kérdésre. A gyerek-méhecskék nagyon ügyesen megoldották a feladatot és tudták a kérdésekre a választ, így bebocsájtást nyertek a királynő udvarába, ő pedig megoltalmazta őket. Közös játékkal, énekléssel ünnepelték meg, hogy megmenekültek, a Mézkirálynő pedig gitárral kísérte a dalokat.
A vidám, jó hangulatú méz-matiné végén a gyerekeket arra buzdították a mézlovagok, hogy rajzoljanak minél több képet a méhekről. A rajzokat a könyvtárban kiállítás keretében megtekintheti majd minden érdeklődő, a legszebb rajzok alkotói pedig jutalomban részesülnek. A következő mézes programra az óvodában kerül sor, majd április elején ismét a könyvtárba várják az ovisokat.

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!