Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Várkörút Napok

2020. augusztus 19. szerda - augusztus 20. csütörtök

Koncert

Kétnapos összművészeti utca- és várzene az államalapítás ünnepén Sárvár központjában, tereken, bástya alatt, várban és a parkban. Könnyűzene, világzene, folklór, kortárs és néptánc, artisták és gyermekprogramok várják közönségüket.

Két este tele programmal a nagyon komolytól a nagyon komolytalanig a zenéért, a táncért, a kulturális étvágyukat legyőzni nem akarókért Sárvár központjában. Remek zenekarok, akusztikus hangzás, sok tánc és performance, rockballadák, pop és könnyűzene, cigánymuzsika, nóta, világzene is helyet kap a kínálatban. A Köszönjük Magyarország program befogadó intézményeként azonnali szervezésbe kezdtünk, hogy a legszínesebb előadásokat eljuttathassuk Önökhöz! 

Augusztus 19-én, szerdán délután nyit a Hild park könnyűzenei és a Nádasdy-vár világzenei színpada várja a sétálókat és a nézőket. A műsort úgy állítottuk össze, hogy senki nem marad le semmiről.

Augusztus 20-án, csütörtökön a két színpad mellé irodalmi Lugas színpad nyílik a várban, táncművészeti színpad a Kossuth téren, nóta és népzenei pedig a várparkban az északnyugati nagy bástya alatt, illetve artista színpad a Posta-téren.

Valamennyi helyszín más-más műfajt hoz közelebb a hallgatókhoz. A távolságok azonban nem nagyok, húsz lépés is elég, hogy átlényegüljünk egyik stílusból a másikba. Mindeközben nyitva tartanak a cukrászdák, kávézók, éttermek, borozók teraszai is – mert nem csak kerülni, betérni is érdemes minálunk!

Kétnapos program az államalapítás ünnepén Sárváron

2020. augusztus 19. szerda

Hild park - 18:00-22:00

Könnyűzenei színpad

Koncert

Az ország születésnapját ünnepeljük Sárváron a Várkörút nyári fesztiválon. Számos helyszín, számtalan fellépő gazdagítja az estéinket két napon keresztül a városban, a várban és a vár körül. A Hild park színpada a könnyűzenének ad otthont.

Könnyed kezdés

Nádasdy-vár - 18:00-23:00

Világzene a várudvaron. Skandináviától Sárvárig

Koncert

Skandináviából indulva a Kárpátok hágóin ereszkedünk le Magyarországig. A palotaépület öleli körül a világzene színpadát, ahová távoli és közeli tájak hangulatát hozzák el a fellépők. Népzene, folk-rock, pop egy estén át a nyári éjszakán.

A világ körül…

2020. augusztus 20. csütörtök

Posta tér - 15:30-19:00

Artista színpad

Gyerekprogram, Családi

A Posta tér kivételesen nem a hang, a látvány platformjává változik az államalapítás ünnepén. Megannyi utcai attrakció mellett az akrobatika, az ügyesség, mozgás és illúzió mesterei mutatják be trükkjeiket a nagyközönségnek.

Cirkuszművészetek …

Hild park - 16:00-21:30

Könnyűzenei színpad

Koncert

Az államalapítás ünnepén a könnyűzenei színpadon gyerekműsorral és ünnepséggel kezdünk, ami után koncertekkel várjuk az érdeklődőket. A műfaji sokszínűség garantálja, hogy mindenki találjon saját maga számára élvezetes programot.

Csak így tovább…

Kossuth tér - 17:00-20:00

Táncszínpad

Néptánc, Társastánc, Táncbemutató

Az ország több pontjáról érkező tánccsoportok, egyesületek a folklór, kortárs társastánc, az egyéni performance műfajait mutatják be. Az öröm a tánc üzenet ott rejlik minden mozdulatban, a művészet a tánc iránti szeretetükből bontakozik ki.

Szenvedélyes öleléssel…

Nádasdy-vár - 18:00-21:00

Lugas színpad. Az irodalom világa

Gyerekprogram, Családi

Fontosnak tartjuk a szerzők, költők, irodalmárok támogatását, ezért kiemelt figyelmet fordítunk, hogy műveik eljussanak célközönségükhöz. Költői és írói estre, találkozóra várjuk az irodalom iránt érdeklődőket a lugas hűs árnyékába.

Lugas alatt…

Várpark - 18:00-21:00

Bástyaszínpad. Nóták

Koncert

Slágerek, cigányzene és hagyományos népzene szól a műfaj kedvelői számára a várparkban, az északnyugati bástyánál, ahol minden látnivaló közel van, ahol egyszerűen jólesik megállni. Minden nótát érzelmi vihar szült a magyar népművészetben.

Újkori líra…

Nádasdy-vár - 18:30-23:00

Világzene a várudvaron. Keletről nyugatra

Koncert

A sztyeppétől a Kárpát-medencén át az óceán partjáig hódít a zene a vár ötszögű udvarán. Magyar tájakról érkező fellépőkkel járjuk be a világot kalandozva a jelenben és a múltban egyaránt. Kultúrák találkoznak történelmi környezetben.

Keresztmetszet…

A belépés díjtalan.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!