Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Koncertek, előadások, buli

Nádasdy-vár

2024.06.24

A délelőtti hatalmas esőzés ellenére délutánra, estére megtelt a várudvar, több százan mentek fel a múzeumba, minden fáklyánk elfogyott, a tűzijáték pedig tapsot kapott. A leghosszabb nap és a legrövidebb éjszaka képekben.

Koncertek, előadások, buli

Borús reggelre ébredtünk és mire beértünk a várba, már apró cseppekben kezdett esni az eső. A Tendli ikrek azonban optimistán néztek a nap elé, vagy inkább a felhők felé, hogy hamarosan minden rendben lesz. Legfeljebb, nem kell annyi vizet hozni a kútról – tették hozzá. Sajnos mégis másképp alakult, 41 milliméter eső esett le egy-másfél óra alatt, sőt közben kisebb jég is hullott az égből. A testvérek végül úgy döntöttek, hogy július 13-án, szombaton döntik el, melyikük a jobb szakács. 

Szent Iván éji, nappali programjainkat délután és este már meg tudtuk tartani, sőt a közönség nagy száma, folyamatos jelenléte jelezte, hogy jól érezték magukat. Sokan kipróbálták a Happycoptert, ami nem más, mint egy magyar villamosmérnök által megépített helikopter szimulátor. A fejlesztő szerint a szimulátor alkalmas arra, hogy valóban megtanuljuk, hogyan kell vezetni a helikoptert, és ráadásul valóban olyan élményt nyújt, mintha ott ülnénk a gépen. A többi játék, többek közt a zászlókból felépített labirintus, a nyári sítalp, a labdajátékok szintén elvarázsolták a gyerekeket, sőt szüleiket is. A Nádasdy Bandérium vitézpróbáján sok kisfiú és kislány ismerhette meg, hogyan is zajlott egykoron a katonák képzése, harchoz szoktatása. 

A Katáng gyermekkoncertje az európai népek zenéiből adott válogatást, illetve ezek a zenék adták az inspirációit saját szerzeményeikhez. A KósArt táncszínház Eredet című bemutatója látványvilágával, érzékeny táncával adott napokig ható élményt. A fennállásának 25. évfordulóját ünnepló Kerozin együttes pedig hatalmas bulit csapott, minden számukkal hatalmas tapsra, tombolásra hívták a közönséget.

A múzeum két tárlatvezetést hirdetett, melyekre többszázan voltak kíváncsiak. A résztvevők nemcsak a bajor hercegek történetét, illetve Báthory Erzsébet tragikus sorsát ismerhették meg, hanem a vár bástyáit, kevésbé látogatott pincéit. 

Mielőtt a közönség a Csónakázó-tóhoz indult, még a Lángoló leguánok tűz showjában gyönyörködhetett. A fáklyás menetet Nagy György kecskedudán játszva, Vajda András pedig dobbal kísérte. A tónál az önkormányzat munkatársai már előkészítették a Szent Iván éji máglyát, melynek hatalmas lángjait nagy tömeg vette körül. A programot izgalmas tűzijáték zárta, mely a többi programhoz hasonlóan elismerő tapsot kapott. 

A vár programjai folytatódnak, a héten szombatig minden este a Zenekompóton különböző zenei stílusok ismert előadói adnak koncertet.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!