Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Kincskereső kisködmön. Színházi élmény képekkel

Nádasdy-vár

2024.05.13

Több min hatszáz sárvári iskolás nézte meg felújított szabadtéri színpadunkon a Múzsák Társulat előadását, mely Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényét vitte színre. Programunk egy többéves kezdeményezésünk részeként valósult meg.

Képes beszámoló a sárvári színházi előadásról

Jó egy évtizeddel ezelőtt a múzeumban indítottuk el azt a programunkat, melynek célja, hogy a sárvári iskolások rendszeresen, szervezett programok keretében látogassanak el hozzánk. Sőt már az iskola előtt, az óvodába járó gyerekeket is meghívtuk hozzánk. 

Március közepén, nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan állandó huszárkiállításunkat mutatjuk be az ovisoknak, természetesen megfelelve a korosztályi feltételeknek. Néhány héttel ezelőtt ért minket ezzel kapcsolatban egy igazi meglepetés, visszaigazolás. 

Egy sárvári általános iskola hatodikosai látogattak el hozzánk múzeumpedagógia programunk keretében, hogy történelem órájukhoz igazodva a huszárokkal kapcsolatban kértek tárlatvezetést. Hamar kiderült, hogy az osztály minden tagja volt már nálunk óvodás korában, sőt még a tárlatvezetőre is emlékeztek. Egy ilyen bemutatkozás után már a következő óra sem tűnt nehéznek.

A könyvtár szintén rendszeresen fogadja az iskolai osztályokat, nemcsak az év elején, hanem a tanév során többször is. Játékos foglalkozás keretében ismerkednek meg a könyvtár részlegeivel, a könyvtárhasználat lehetőségeivel. Nem lehet elég korán kezdeni, szokták mondani, ami igaz itt is, ugyanis a gyerekolvasó a babák és anyukájuk kapcsolatára épülő ringató program helyszíne.

A Nádasdy Kulturális Központ 2018 óta bővítette kínálatát a sárvári fiatal korosztály felé. Célunk, hogy ne csak szabadidős esti, hétvégi szórakozási lehetőséget kínáljunk, hanem lehetőséget biztosítunk a kultúra széles kínálatának megismerésére is. 

A kamarateremben, a nagyteremben már fogadtunk óvodásokat, alsósókat, felsősöket különféle koncertekkel, színházi előadásokkal, a gimisekkel pedig már irodalmi kiállítást is készítettünk. Idén helyszínt és léptéket váltottunk. A szabadtéri színpadunkra meghívtuk a Múzsák Társulatot, akik a Kincskereső kisködmön előadással érkeztek. 

Móra Ferenc regényét Thuróczy Katalin és Arany Tamás állította színpadra. A sokszereplős, köztük nagyszerű alakításokat nyújtó gyerekek szereplésével megvalósult előadás sikerét jelzi a több mint hatszáz néző darabot lezáró vastapsa. 

Programunk megvalósítását Sárvár Város Önkormányzata, ahogy az elmúlt években, az idén is önzetlenül támogatta.

 

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!