Karácsonyi készülődés a múzeumban

A múzeum hagyományaihoz híven advent idején ovisok színezték, vágták, ragasztották a dísztermi karácsonyfát. A munkatársak mesét mondtak, diafilmet vetítettek, majd a közönséggel együtt meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit.

Sűrű heteken vannak túl a múzeumban. Az Erdészeti Tudományos Intézet, a sárvári Városgondnokság munkatársai és a Barabás György Szakközépiskola diákjai segítségével újra plafonig érő karácsonyfa került a díszterembe. December első heteiben a sárvári óvodák ovisai, több mint négyszáz kisgyermek a múzeum munkatársaival és az óvónénikkel közösen feldíszítették az ágakat. Napról napra egyre szebb lett az illatozó fa. 

Az advent vasárnapjain a múzeum munkatársai mesét meséltek. A történetek főszereplői azok a manók, akikről többen is határozottan állítják, hogy a múzeumban élnek, a vastag falakban található lakásuk, de ismerik a vár minden sarkát. Mindenről van egy jó történetük, melyeket egymás közt mesélnek. A múzeum egyik kedves munkatársának néhányat ezekből elmondtak. Ezekből hangzott el válogatás a gyertyagyújtás előtt. 

Képgaléria

Kattints valamelyik képre a galéria megnyitásához.

A múzeum karácsonyi sütije

Nádasdy Ferenc Múzeum - 2017.12.18

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!