Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

A meglepetések napja - Sárvár 50+

2019. augusztus 17. szombat

Koncert, Családi

A pohár oldalára kiült hideg vízpárához érve tudjuk, hogy alig néhány pillanat múlva a finom ital már száguld lefelé a torkunkon. Egy nagy sóhaj, és tudjuk, nem kell ennél több a nyári melegben. Így képzeljük el ezt a napot koncertekkel és tánccal.

A gyerekek a málna mellé kreatív játszóházban ismerkedhetnek Sárváron a tudomány csodás világával. Mindent kipróbálhatnak, átnézhetnek és megoldhatnak. Közben szüleik velük tarthatnak, mert tudjuk, gyerekkorunkban mi is ilyennel szerettünk volna játszani. Az óriásbábok szintén a gyerekek nagyszerű képzeletét erősítik.

A Postatéri színpadon a magyar zenei élet meghatározó előadói adnak koncertet. Palya Bea saját személyes világát mutatja meg nekünk zenéjén keresztül. Szarka Tamás és a Ghymes együttes pedig hétköznapi életünk hagyományait tárja fel közönségének.

Már rég a csillagos ég alatt leszünk, amikor brazil tánc show következik a sárvári városi nyári fesztiválon, hogy a napot retró zenével zárjuk egy hatalmas bulit csapva. Mire véget ér az est, tudni fogjuk, ennél több nem kellett a nyári melegben. Minden tökéletes.

Játszóház, koncertek és bemutatók a Sárvár50+ rendezvényen

2019. augusztus 17. szombat

Posta tér - 14:00-20:00

Játszóház

Gyerekprogram, Családi, Játszóház

Tudományos játszóház, ahol még a felnőttek is lefoglalják magukat? Jó néhány előfordul ilyen az országban, de csak kevesen vállalkoznak a kitelepülésre. Mi kis túlzás nélkül levadásztuk a legvagányabbat Magyarországon.

Csupa csoda masina…

Posta tér - 17:00

Vaga Banda

Gyerekprogram

A legújabb gólyalábas tréfák között a Vaga Banda jóvoltából találkozhatunk Tihamérral, a túzokkal, Európa legnagyobb bajszú madarával, láthatjuk a táncoló medvéket. Itt lesz Misike, a zenész csodagyerek, megtudhatják horoszkópjukat a planétás embertől,

Móka-színház

Posta tér - 19:00

Palya Bea koncert

Koncert

Palya Bea teljes zenekari felállásban ad koncertet a Posta-téren. Saját ihletésű dalaival mesés utazást ígér a világ, a lélek, szív fájdalma és boldogsága körül. A 16 éves kora óta zenélő, kalandos zenei pályát befutott énekesnő lemezbemutató koncerttel készül…

Hazatalálok…

Posta tér - 21:00

Szarka Tamás és a Ghymes

Koncert

Szarka Tamás és Szarka Gyula zeneszerzők közös alkotása a Ghymes együttes, mely magyar és közép-kelet-európai népzene, népdalkincseket őrző és átörökítő, modern és egyszerre nagyon régi zenét ápol.

Az átörökítő zene…

Posta tér - 22:30

Capoeira és brazil táncshow

Táncbemutató

A látványelemeket felsorakoztató show-műsorok izgalmasabbá teszik a Posta-téri programok éjszakáit. Ez egy felejthetetlen nyár lesz! A legegzotikusabb produkciók pedig mindig éjfélhez közeledve érkeznek a térre. A Capoeira brazil táncokkal érkezik.

Harc és tánc, mint az életben…

Posta tér - 23:30

Sixforyou és utcabál

Utcabál

Szombat esti utcabál, hogy mindig emlékezzünk erre a napra. A budapesti partyzenekar újra formába rázza a sárváriak táncos kedvét, hogy energiát nyerjenek a folytatáshoz. Zenéjükre táncra perdülnek a lábak.

Kezdjük a táncot…

A belépés díjtalan.

A Városfesztivál további programjai:

Karthago

2019. augusztus 15. csütörtök

Az idei évben 40 éves Karthago zenekar az Együtt 40 éve koncertturné keretében érkezik el Sárvárra. Magyarország legendás rock zenekara négy évtizede nagy lelkesedéssel szórakoztatja az igényes rock szerelmeseit.

Ugye eljössz még….

A világ minden tájáról - Sárvár 50+

2019. augusztus 16. péntek

A város egyik legerősebb hagyománya a Nemzetközi Folklórnapok, mely nagyszabású fesztiválnyitóval veszi kezdetét. Nemcsak Európából, hanem más földrészekről is érkeznek néptáncosok, hogy bemutatkozzanak Magyarország egyik legrégibb fesztiválján.

Még további 1 program lesz a rendezvényen.

Tánc a világ körül…

A csillagos ég alatt - Sárvár 50+

2019. augusztus 18. vasárnap

Ezen a különleges estén a szabad ég alatt szólókoncertre és könnyűzenei együttesek fellépésére is sor kerül. A folklórnapok keretében két ország mutatkozik be, de tűzzsonglőrök bemutatóját szintén megcsodálhatjuk. A napot bulival zárjuk.

Még további 4 program lesz a rendezvényen.

Mindent bele…

Mediterrán hangulat - Sárvár 50+

2019. augusztus 19. hétfő

Hallgatjuk a zenét egész este és otthon érezzük magunkat. Stílusok változnak, tempók gyorsulnak, majd lassulnak. Ülünk a padon, a széken, állunk a tömegben, tapsolunk, egyet csettintünk. Jó kedvünk van, mert együtt vagyunk. Ez az este üzenete

Még további 2 program lesz a rendezvényen.

Közösen együtt…

Ez a tánc még jár nekem - Sárvár 50+

2019. augusztus 20. kedd

Ahogy minden hosszú út az első lépéssel kezdődik, úgy minden nagy találkozás egyszer véget ér. A Sárvár 50+ és a 39. Nemzetközi Folklórfesztivál fantasztikus napokat maga után tudva egy hatalmas tánccal ér véget. Gála, tűzijáték és táncház.

Tánc, tánc, tánc…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A Nádasdy Kulturális Központ a programváltoztatás jogát fenntartja.

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!