Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Japán klub alakult a könyvtárban

2019.06.20

Június 7-én AniYume néven megalakult az intézmény negyedik klubja. A japán kultúra és főként az animék, mangák szerelmesei minden hónap első péntekén tartják összejöveteleiket.

Japán klub alakult a sárvári könyvtárban

Május közepén nagysikerű japán napot rendezett a könyvtár, azzal a nem titkolt céllal, hogy összegyűjtse Sárvárról és környékéről e távol-keleti ország kultúrája iránt érdeklődőket és igény esetén rendszeres találkozási lehetőséget biztosítson számukra.

A klub alakuló ülésére június 7-én került sor. Fehér Barbara Kyoko vetített képekkel színesített előadásában először a klub elnevezését magyarázta meg: Anim-álom= AniYume, majd ismertette a fő célkitűzéseket: összehozni a környékbeli japánrajongókat, minél jobban megismertetni a tagokkal Japánt, tradicionális és mai kultúráját.  

A klub tervei között többek között közös animézés, filmnézés, zenehallgatás, a társklubokkal való együttműködés, különböző a klub profiljába tartozó rendezvényeken való részvétel is szerepel. A tagoknak nyelvtanulási lehetőséget is biztosítanak a klub keretein belül.

Az alakuló klubesten Kyoko bemutatta a legismertebb animéket és alkotóikat, sőt kitért az ún. Lolita divat és életmódra is, a tagok pedig interaktív módon bekapcsolódtak az előadásba. Ismét megnézhették, felidézhették kedvenc karaktereiket, de számos új információval is gazdagodhattak a részletes prezentációnak köszönhetően.

Az összejövetelen a kellemes beszélgetés és véleménycsere közben mangákat is lapozhattak a jelenlévők.

Az AniYume következő találkozója július 5-én, pénteken 17 órakor lesz a sárvári könyvtárban, melyre mindenkit szeretettel várunk!

Képgaléria

Kattintson valamelyik képre a galéria megnyitásához.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!