Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Rendhagyó órák visszatérő vastapssal

2019.11.09

November 5-től 7-ig iskolásoknak tartott rendhagyó irodalmi és zeneóra sorozatot tartott a Makám zenei együttes a Nádasdy Kulturális Központ szervezésében. Minden napra jutott újdonság, minden koncert sikert hozott magával, sok-sok visszatapsolással.

Irodalom és zene a Makám zenekarral a sárvári várban

Mitől lesz egy gyermek-programsorozat sikeres? Lehetséges, hogy valaki azt gondolja, hogy létezik egy nagy könyv, ami mindenféle praktikák egyvelegével támogatja a legkisebbek számára különlegesen érdekes programok létrehozását. Bevalljuk, mi még nem találkoztunk ilyen kiadvánnyal, de az ország legnyüzsgőbb művelődési központjai valamiért mégis egyetértenek abban, hogyha igényes és izgalmas zenei programot akarnak, akkor Makám.
Nem véletlen, hogy az együttes megállás nélkül koncertezik, és a Nádasdy Kulturális Központnak is majd féléves egyeztetésébe került, mire sikerült lefoglalni a zenekar tagjait, sőt úgy intézni, hogy három napra itt is ragadjanak Sárváron.
Tehát, mesélünk a Makámról, arról, hogy érezték magukat Sárváron. Szerintük szerencsések vagyunk. A város léptéke, kiépítettsége, gasztro és turisztikai kínálata, és emellett a történelmi hangulat miatt, ami valahogy áthat mindent, nincs hatással rá és nem rombolja a modern kor technikai sokszerűsége.
Másodszor is, szerintük szerencsések vagyunk, mert a város gyermekei nyitottak, tele vannak ritmussal, ösztönnel és tehetséggel. Ha ezt eddig nem vettük észre, akkor éppen ideje.

Irodalom és zene a Makám zenekarral a sárvári várban

A koncert legjobb pillanataiból készült összeállítás mesél a hangulatról, a gyerekek öröméről, a zenészek őszinte előadásmódjáról. Amiről nem mesél, hogy három iskola diákjait láttuk vendégül, és ez hosszú távon milyen sokat jelent. Hogy amelyik gyermeket sikerült meggyőzni arról, mennyire fontos ez a néhány nap, az biztosan nem csalódott. Mi figyeltünk, mert a visszajelzés fontos. A gyerekek értették, mi zajlik a színpadon. És a színpadon álló zenészek értették, mi zajlik le a nézőtéren. Ezért csapott át egy-egy koncert ünnepéllyé, ahol a tánc és a hangos dal szívből-lélekből jött. Az egyik ismerős pedagógus mosolyogva távozott és odasúgta, hogy de jó, a gyerekek kiengedték a „gőzt”. Azért a zenének van egy ősi ereje. Valahogy mindennél jobban hat az érzékekre.
Egy csodálatos hét legszebb pillanataiból szemezgettünk a galériában…

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 10. vasárnap 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. március 22. péntek 20:00

Ikon…

Hímes fiúk - hímes lányok. Húsvéti hétvége

Nádasdy-vár

2024. március 30. szombat - március 31. vasárnap

Bújj, bújj zöld ág…

Húsvéti szombat a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 30. szombat 09:00 - 13:00

Tojásfestés…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!