Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Interjú a Nádasdy-vár új vezetőjével

2018.02.09

A sárvári képviselőtestület 2017 szeptemberi ülésén úgy döntött, hogy a sárvári várban található kulturális intézményeket egyesíti, egy vezető alá vonja. A képviselők februárban megválasztották az intézmény vezetőjévé Takács Zoltán Bálintot.

Interjú a sárvári Nádasdy-vár új vezetőjével

A Sárvári Televízió az intézményvezetőválasztás után készített interjút Takács Zoltán Bálinttal, aki korábban a várban működő egyik intézmény, a Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója volt. A interjúban nemcsak az egyesítés előzményeiről, előnyeiről beszélgettek, hanem a jövőbeni tervekről is. Többek közt arról, hogy a következő hónapok során több fórumon megkérdezik a sárváriakat, milyen elvárásaik vannak egy a város középpontjában történelmi környezetben működő kulturális intézménnyel szemben. Az eredmények ismeretében alakítják ki a Nádasdy Kulturális Központ új stratégiáját.

Takács Zoltán Bálint elmondta, az új intézmény két irányban kíván megfelelni. Egyrészt a sárvári polgárok felé, másrészt a városba érkező turisták számára is megfelelő programokat szeretnének nyújtani. A legnagyszerűbb pillanatok azok lesznek, amikor mind a sárváriak, mint a város vendégei örömmel érkeznek és elégedetten távoznak.

A megválasztott intézményvezető szerint nem új funkciókat kell kreálni, hanem az egyes szakterületeknek továbbra is saját feladataikat kell maximálisan ellátni. A közönséget és a város közösségeit pedig maga a szervezeti forma nem is érdekli. Számukra a vár könyvtára, múzeuma és művelődési központja által nyújtott szolgáltatások, programok az érdekesek. A következő évek során ez lesz a vezérlőelv.

A hagyományos programok, fesztiválok, AZK koncertek folytatása mellett lesznek új elemek. Az idén utcazenei hét, Cseh Tamás napok, történelmi dalok, komolyzenei hétvége, irodalmi műsorok, történelmi regény con, tehetséggondozó nyári tábor, folyamatos huszárképző. Lesz Besh O Drom, Szalóki Ági, Makám, Intermezzo Latin Club koncert és még sok minden más. Ezért is érdemes kedvenceink közé felvenni a Nádasdy Kulturális Központ új honlapját.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!