Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

A könyvtárban is indul az évad

2020.08.26

Ha ősz és szeptember, akkor reméljük, hogy nemcsak az iskolák nyitják ki kapuikat, hanem ismét indul a könyvtári klubok új évadja is. Kedvcsinálóként egy kis ízelítő a könyvtár programkínálatából.

Hírek a sárvári könyvtárról

Június 22-én, három hónapos kényszerszünet után a könyvtár ismét megnyitotta kapuit az olvasók előtt. Az azóta eltelt időben rengetegen keresték fel intézményünket és örömmel tapasztaljuk, hogy a látogatói kedv nem csökken, sokaknak hiányzott a könyvtár. 

Nekünk, könyvtárosoknak is jó volt végre találkozni a régi, rendszeres könyvtárhasználókkal, és természetesen örömmel fogadtuk az új beiratkozókat is.  Folyamatosan sok-sok új dokumentummal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, de a régebbi kötetek közül is érdemes válogatni. Amennyiben egy keresett könyv nem található meg az állományban, továbbra is van lehetőség könyvtárközi kölcsönzésre, így mindenki hozzájut a vágyott olvasmányhoz.

Látogatóink hiányolják rendezvényeinket, ezért álljon itt egy kis kedvcsináló ősz eleji terveinkből.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 2-án, szerdán 17 órakor a Zenei klub összejövetelével indul a klubok programja. A hagyományokhoz híven, az évadnyitó találkozón ismét bemutatkozási lehetőséget biztosítunk helyi kötődésű előadóknak. Gerbert Judit és Kovács Ervin gitáros duettje minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást ígér, hiszen bemutatja a zenék sokféleségét, és a sokféleségben is meglévő hasonlóságot. 

Szeptember 4-én, pénteken a márciusban elmaradt beszélgetéssel folytatódik a Nőszemközt Pirivel című rendezvénysorozat. Az est vendége Temesi Patrícia, a sárvári Helen Doron Nyelviskola, és a Csodagyerek Családi Bölcsőde tulajdonos-vezetője lesz.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 9-én, szerdán a Sylvester Könyvbarátok Klubjába várjuk az irodalomkedvelőket. A klub idén ünnepli tíz éves fennállását. A jubileumi est vendége Grecsó Krisztián lesz. A nagysikerű, Libri közönségdíjas Grecsó regény, a Vera és az új verseskötet a Magamról többet kötetbemutatóján természetesen nem csak a friss könyveiről mesél a szerző. Adomák, családi történetek, a mában élő múlt szövevényes és felkavaró anekdotái is elhangzanak majd.

Hírek a sárvári könyvtárról

Szeptember 23-án az AniYume japán klub keretében a shinrin yoku, vagyis a japán professzorok nevéhez fűződő erdőterápia nyomába eredünk. Megismerkedünk a kutatási eredményekkel, és szót ejtünk a japán természetterápiás központokról is, sőt a mindennapjainkban is jól használható tippeket ad majd a téma előadója, Mészáros Marianna.

Hírek a sárvári könyvtárról

Az állományból kivont kötetekből tavaszra tervezett és elmaradt könyvvásárunkat szeptember 7-12 között szeretnénk megtartani. Reméljük, hogy most is nagy érdeklődés kíséri majd rendezvényünket, és sokan lelnek rá rég áhított könyvkincsekre nálunk.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 10. Sunday 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. March 22. Friday 20:00

Ikon…

Barokktól Mozartig. Ünnepi hangverseny

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. March 30. Saturday 18:00

Húsvéti koncert…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!