Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hírek

Nádasdy-vár Sárvár

Koncertek, előadások, buli

Nádasdy-vár

2024.06.24

A délelőtti hatalmas esőzés ellenére délutánra, estére megtelt a várudvar, több százan mentek fel a múzeumba, minden fáklyánk elfogyott, a tűzijáték pedig tapsot kapott. A leghosszabb nap és a legrövidebb éjszaka képekben.

Éjjel-nappal…

A Szuperhekusok a Mesterdetektívek

Könyvtár

2024.05.22

Véget ért a könyvtár Detektívsarok játéka, amelyet szoros küzdelemben a Szuperhekusok, vagyis Gaál Gréta és Tarsoly Eliza nyertek.

Kántor nyomában…

Pünkösdi király és Ludas Matyi képeken

Nádasdy-vár

2024.05.21

Pünkösd vasárnap délután gyerekek százaival telt meg a várudvar, ahol változatos programok várták közönségüket. Kézműves foglalkozások, színházi előadások, pünkösdi király(lány) választás, koncert, egy időben és egy helyen.

Pünkösdölés…

Kincskereső kisködmön. Színházi élmény képekkel

Nádasdy-vár

2024.05.13

Több min hatszáz sárvári iskolás nézte meg felújított szabadtéri színpadunkon a Múzsák Társulat előadását, mely Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című regényét vitte színre. Programunk egy többéves kezdeményezésünk részeként valósult meg.

Gyereksereg…

Zenés ünneplés, orchideák és utazási tanácsok

Könyvtár

2024.04.26

A könyvtár májusi programjaival zárja a klubok első féléves időszakát és már készül a nyárra. Tartsanak velünk!

Nyárelő…

Tavaszi kórustalálkozó. Képes beszámoló

Szent László templom

2024.04.23

Az Éneklő Ifjúság találkozón három sárvári iskola kórusa vett részt a Szent László templomban. A közös éneklést követően klasszikus művek, népdalok, feldolgozások hangzottak el. Minden kórust vastapssal jutalmazott a közönség.

Ének, ének, ének...

Újabb kaland a méhekkel. Rajzpályázat

Könyvtár

2024.04.17

A Nádasdy Kulturális Központ Könyvtára együttműködve a Sárvár és Vidéke Méhészegyesülettel képzőművészeti pályázatot hirdet Vas vármegyében élő diákoknak és felnőtteknek.

Szárnyra fel…

Költészetnapi eredményhirdetés

Nádasdy-vár

2024.04.12

A múzeum díszterme két napon is helyszínt biztosított sárvári általános iskolák költészetnapi programjának. Műsoraik a gyerekek versszeretetéről tanúskodtak. Radnóti Miklós rajzpályázatunk eredményhirdetésére is sor került.

Versek, rajzok…

Húsvét hétvégéje. Képes beszámoló

Nádasdy-vár

2024.04.02

A hosszú hétvége két napján, szombaton és vasárnap különféle programokkal vártuk azokat, akik benéztek hozzánk. Kézműves foglalkozások, húsvéti tojáskeresés, vásár, komolyzenei koncert egyaránt szerepelt a kínálatunkban.

A tojásfestéstől az óriásnyusziig

Gyöngyékszerek, könyvvásár és rezgésterápia

Könyvtár

2024.02.29

A könyvtár minden korosztály számára érdekes programokat kínál márciusban. Csodálkozzunk rá a természet és az ember alkotta szépségekre, hangolódjunk együtt a tavaszra.

Tavaszváró…

Lerajzolom a versedet! Rajzpályázat

Nádasdy-vár

2024.02.09

Idén emlékezünk meg Radnóti Miklós halálának 80. évfordulójáról. A költő emléke előtt egy rajzpályázattal is szeretnénk tisztelegni. A pályázat eredményhirdetésére a magyar költészet napján kerül sor a múzeum dísztermében.

Látványos költészet…

Klasszikus zene, könyvbemutató és az ainuk titokzatos élete

Könyvtár

2024.01.25

A könyvtár klubjai februárban ismét szerdánként várják a zene, az irodalom, a japán kultúra és az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

Klub-szerdák…

Karácsonyi üzenetünk

Nádasdy-vár

2023.12.20

Minden év új találkozásokat hoz nekünk, a Nádasdy Kulturális Központ munkatársainak. Ugyanakkor egyre gyakrabban éljük át a viszontlátás örömét. Programjainkon, kiállításainkon, táborainkon visszajáró vendégeink köszönnek ránk.

Karácsony…

Méhes-mézes irodalmi kalandok

Könyvtár

2023.09.20

Lezárult a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület és a könyvtár közös Kaland a méhekkel című vers- és novellaíró pályázata. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a XV. sárvári Méhésznap előestéjén kerül t sor.

Díjkiosztó…

Könyvbemutatók, gitárzene és mangarajzoló

Könyvtár

2023.08.23

Sok-sok különlegességet bemutatva szerdánként ismét elkezdődnek a könyvtár klubprogramjai, és folytatódik a Nőszemközt sorozat is. A programok 17 órakor kezdődnek.

Indul az új évad…

Könyvvásár, kiállításnyitó és sok-sok érdekes előadás

Könyvtár

2023.04.27

Könyvtárunk májusi rendezvényeit ajánljuk a figyelmükbe. Nem érdemes lemaradni ezekről a különleges élményt nyújtó programokról! Programjaink 17 órakor kezdődnek, a könyvvásár pedig nyitvatartási időben várja a vásárlókat.

Változatosság…

Zene, költészet, cseresznyefa virágzás

Könyvtár

2023.03.31

Könyvtárunk keretében négy klub működik, amelyek havonta érdekes témákkal várják régi és új tagjaikat. Áprilisban klubjaink is újra indulnak. Találkozzunk szerdánként 17 órakor.

Szerdánként…

Kaland a méhekkel. Pályázat

Könyvtár

2023.03.21

A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület együttműködése a könyvtárral közel tíz éves múlttal bír. Rendezvényeink közül az egyesület életét bemutató kiállítás, az óvodásoknak szervezett játékos vetélkedő volt a legemlékezetesebb.

Közösség…

Ablakok és ajtók. Intézményeink nyitvatartása

Nádasdy-vár

2023.01.26

Az energiaválság komoly kihívás elé állította a kulturális intézményeket. A kialakult helyzetre több megoldás született. A sárvári múzeum és a könyvtár ugyan február végéig zárva tart, de szeretnénk szolgáltatásainkat fenntartani.

Lehetőségek…

Egy táskányi könyv! Készüljön velünk az ünnepre

Könyvtár

2022.12.06

Könyvtárunk is szeretne segíteni, hogy a karácsonyi ünnepek még meghittebben, még kellemesebben teljenek. Most kétszer annyi könyvet kölcsönözhetnek a könyvtárból.

Ünnep velünk…

Momó, Kótyonfitty, Csuporka és a gyerekek

Könyvtár

2022.11.30

Meseország lakói ismét biztonságban vannak, hiszen a gyerekek segítségével idén is legyőztük a csintalan koboldokat.

Momó-játék…

Pályázati felhívás igazgatói munkakör betöltésére

Nádasdy-vár

2022.11.29

Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Nádasdy Ferenc Múzeum, Művelődési Központ és Könyvtár igazgatói munkakörének munkaviszonyban történő betöltésére.

Felhívás...

Pont a város közepén. Könyvtári napok

Könyvtár

2022.10.25

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatához idén is kapcsolódott a 70 éves születésnapját ünneplő sárvári könyvtár, amely a város szívében mindig megújuló könyvállományával, változatos programjaival várja a látogatókat.

Hetven éve…

A Szakkör – Sárváron is nyertünk!

Nádasdy-vár

2022.10.12

A Nádasdy Kulturális Központ újabb programmal bővítette közművelődési palettáját.
A Magyar Kormány segítségével a Nemzeti Művelődési Intézet ötezer szakkört támogat országosan. A Nádasdy Kulturális Központ élt a lehetőséggel, hogy bővítsük közművelődési palettánkat. Sikerrel pályáztunk és 3 szakkört indítunk!

Klasszikus kézművesség…

Várban jártunk – mindent láttunk?

Nádasdy-vár

2022.06.09

A Pünkösdi Várnapok és a Gyerekjuniális idén közös hétvégét ölelt fel a Nádasdy-várban. Közel másfél ezer érdeklődőt látott vendégül a Nádasdy Kulturális Központ, színpadi előadásokkal, szabadtéri játékokkal és múzeumi programokkal.

Senemegyeztünk, együtt énekeltünk

Jazz a freskók alatt

Nádasdy Ferenc Múzeum

2022.05.27

Virtuóz koncert, jazz és nosztalgikus hangulat. A Dés András Strudel Sárváron járt, koncertjükre a vár dísztermében került sor, ahol nézőként nem csak azt tudtuk meg, miért strudel a Strudel, de azt is, hogy a jazz csak akkor a zene stand up-ja, ha a zenész elfárad a színpadon. A műfaj ennél sokkal bonyolultabb…

A Dés András Strudel Sárváron

Több mint varázslatos. Mozart a nagyteremben

Nádasdy-vár

2022.05.24

Közel kétszáz kisdiák előtt mutatták be a Varázsfuvola meseopera változatát. Képeink is áthozzák a gyerekek átélt örömét, de elmondhatjuk, hogy az előadók pedig a közönség hatása alá kerültek. És még a sárkánynak is helye volt.

Ráhangolódás…

Olsvay Endre a Zenei klubban

Könyvtár

2022.05.11

A sárvári Zenei klub 2021/2022-es 37. évadában Egy zenemű - több előadás címmel népszerű, ismert műveket hallgattunk egymástól időben és stílusában is különböző előadásban. Legutóbbi találkozón Bartókot hallgattunk.

Tétel…

Tavaszi Adománygyűjtés és Jótékonysági Vásár

Nádasdy-vár

2022.02.17

A húsvéti ünnepekre készülve a Sárvár Jövőjéért Egyesület és a Sárvári Karitász Csoport együttműködve a Nádasdy-várral tavaszi adománygyűjtést rendez a rászorulók számára. A gyűjtés mellett jótékonysági vásárra is sor kerül.

Adni jó…

Ennyi híres ember egyszerre együtt

Könyvtár

2021.11.25

Molnár Domonkos Híres kézjegyek című kiállítását Gyarmati István nyugalmazott evangélikus lelkész nyitotta meg a nagyszámú érdeklődő előtt. Aláírások és fényképek megtekintése közben híres emberek társaságában érezhetjük magunkat.

Aláírások…

Tovább, tovább. Gimikiállítás a Folyosógalérián

Folyosó Galéria

2021.11.04

A vár kiállítóterében már több alkalommal bemutatkoztak a sárvári Tinódi Gimnázium diákjai. Most is várják közönségüket, de egy kis csavar van a történetben. Sajnos a járvány kétszer is közbeszólt, de most nem hagyták magukat.

Térben, időben…

Könyvvel könnyebb! Könyvtári napok Sárváron

Könyvtár

2021.10.26

Az Országos Könyvtári Napok programsorozatához kapcsolódva a sárvári könyvtárban is érdekes, változatos programokkal vártuk a látogatókat.

Mert mindig kell egy könyv…

Cicelle + a sárvári Folyosó Galériában

Folyosó Galéria

2021.07.09

Július végéig tekinthető meg Polgár Csaba Ferenczy Noémi-díjas képzőművész fotókiállítása. Az öt évvel ezelőtt elhunyt művészre saját alkotásaival emlékezünk.

Emlékkiállítás a várban

Csillagok, fények, lángok. Szent Iván éjjele

Nádasdy-vár

2021.06.29

Június utolsó szombatján programok egész sorával vártuk a sárváriakat és a városba érkező turistákat. A toronyaljától a lugason át az udvaron keresztül a múzeumig mindenhol történt valami, amire érdemes volt odafigyelni.

Kell játszani…

Átalakulások. Első koncertnap a Fogadó az öt húrban

Nádasdy-vár

2021.06.15

Megnyílt új zenei klubunk. Fél évvel korábban még reménytelennek tűnt, de az álmok megvalósulhatnak, és ilyenkor nagyszerű dolog születik. Elsőként Muzsik és Volkovával, majd Hrutka Robival és zenekarával találkozhatott a közönség.

Becses pillanatok…

Az első idei klasszikus estünk

Nádasdy Ferenc Múzeum

2021.06.04

Beeri Barnabás zongoraestet adott a Nádasdy-vár dísztermében. A fiatal kora ellenére nagy múlttal rendelkező zongoraművész egy különleges összeállítással örvendeztette meg Sárvár közönségét.

Érzelmek a billentyűk súlya alatt…

Kinyílik a könyvtárablak

Könyvtár

2021.02.23

A járványügyi szabályok betartása mellett márciustól hetente két alkalommal szélesre tárjuk a könyvtár ablakát, hogy olvasóinknak biztosítsuk a kölcsönzés és a könyv visszahozatal lehetőségét.

Kölcsönzőablak…

Detektívsarok online

Könyvtár

2021.02.19

A járványhelyzet miatt tavaly októberben rendhagyó módon indult a Detektívsarok játék. A személyes találkozásokat felváltotta az online tér, melyben mégis jól érzik magukat a résztvevők.

Félidőben…

Hírarchívum

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!