Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Gyermekrajz kiállítás

2018. január 15 - február 28.

2018.01.10

A hagyományos Momó-játék keretében készült rajzokból látható kiállítás a könyvtár folyosóján. Az alsó tagozatos diákok munkáit A meggondolatlan szó című mese ihlette.

Gyermekrajz kiállítás a sárvári könyvtárban

A 2007 óta minden év végén meghirdetett játék nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Mert a gyerekek tudják, hogy minden könyvtárban élnek manók, akik vigyáznak a könyvekre és a bennük lévő mesékre, meseszereplőkre. A sárvári gyerekkönyvtárban Momó, a könyvmanó lakik. A manócskák néha láthatóvá, érezhetővé-megsejthetővé válnak azoknak a gyerekeknek, akik sokat olvasnak. A jóságos manók és a mesék életét már többször megzavarták a koboldok, akik állandóan azon törik a fejüket, hogy mivel bosszanthatnák Meseország lakóit. A csintalan koboldok összekeverik a könyvekben a szereplőket, megváltoztatják a történeteket. Ha támadnak a koboldok, akkor a manók csak a gyerekek segítségével tudják legyőzni őket. Hogyan? A gyerekeknek be kell bizonyítaniuk, hogy szeretnek olvasni, kedvelik a meséket, sőt szeretnek könyvtárba járni. Mindezt úgy tudják megtenni, hogy megoldják a mesékre vonatkozó feladatokat.

A koboldok tavaly ismét megtámadtak egy mesét: A meggondolatlan szó címűt akarták eltűntetni. De a gyerekek ezt nem hagyták. Momóval, a könyvmanóval és segítőivel, a könyvtárosokkal összefogva megmentették a történetet. A kisdiákok a játék nyitórendezvényén Lovász Adrienn előadásában megismerkedtek a mesével és szereplőivel. Aztán a különböző feladatok megoldásával bebizonyították, hogy szeretnek olvasni, könyvtárba járni és valóban jártasak a mesék világában. Így végül a koboldok alul maradtak, győztek a gyerekek, a mesehősök megmenekültek. A Momó-játék zárórendezvényére az elmúlt év december 8-án került sor a könyvtárban, ahol az Orfeum Vándorszínpad életre keltette a főgonosz koboldot, de a jóságos Moncsi és Klimpír manót is, majd az eredményhirdetés következett. A három sárvári általános iskolából és a tizenhét Sárvár környéki községből összesen 116 gyerek vett részt a játékban. Mindenki nagyon ügyesen oldotta meg a feladatokat, ezért senki sem távozott ajándék nélkül, sőt a legügyesebbek külön jutalomban is részesültek.

A meséről készült rajzokat kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők a sárvári könyvtárban.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!