Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Az a népes gyerekjuniális

2018.06.05

Június 3-án a gyerekek elfoglalták a várat. Pukkant nevetés és durrant puska is, de csak játékból és játékosan. A vasárnap délután napsütésében gyerek és felnőtt együtt szórakozott a sárvári várban.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A gyerekjátékok és műsorok között válogató családok délután négy körül voltak a legtöbben. Addigra kiderült, hogy az esőfelhők elkerülik Sárvárt, és marad a jó idő.

A délután folyamán mesés foglalkozások, vitézképző, koncertek váltották egymást. A legkisebbek H. Szabó Andrea köré gyűlve énekeltek és élvezték a Tündérdaloló műsorát, míg a nagyobbak többször is meglátogatták a váraljánál gyülekező Nádasdy Bandérium kiképző placcát. Vívás és bátorságpróba, komolykodás és viccelődés váltotta egymást, de hogy senki se szeppenjen meg, a Bandérium tagjai mindig figyelmeztették a kicsiket, hogy ezen a délutánon a főszerep elsősorban a játéké. A nagy durranások és csörték között a legkisebbek kezet fogtak, a nagyobbak pedig alig várták, hogy belevethessék magukat egy újabb kalandba.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

A ládavasútnak nagy sikere volt, ahogy a kerti játékoknak is. A vár udvara helyett az utóbbinak egy gyepes területet választottunk. Megállás nélkül gördültek a ládák a lejtőn. Időnként kicsit sorba kellett állni a nagy érdeklődésre való tekintettel, de a szülők körbevezették a gyerekeket, és addig a legtürelmetlenebbek is elfoglalták magukat más játékkal. Az udvaron lábbal hajtós gokartok kergetőztek, a mini légvár és a rugós hintalovak a hűvösben várták a gyerekeket.

Gyermekjuniális volt a sárvári várban

Este 18 órától az Apnoé Zenekar hangolt a Várkert Színpadon. A Kincskereső Kisködmön, zenés mesejáték egyéni, magyar népi muzsikák feldolgozásával hamar a gyermekek szívébe lopta magát. A színpadon és a színpad előtt is táncoltak a gyerekek. Ha kincskeresővé akartál válni, elég volt beállni a többiek közé, és úgy ropni, ahogy csak a lábad bírja. A legtöbb gyerkőc arca ekkor már különösen díszes volt. Az arcfestők egész délután dolgoztak, megállás nélkül készítették a szebbnél szebb, izgalmasabb dekorációkat.

Az egész délutános program zárásaként a Nádasdy-vár dísztermében felcsendült a Capella Savaria koncertje. Műsorukban többek között Francesco Geminiani,
Giuseppe Antonio Brescianello, Tomaso Giovanni Albinoni, Pietro Antonio Locatelli darabokat hallhattunk. A teltházas koncert rengeteg érdeklődőt vonzott. Tulajdonképpen majdnem ki is szorult a közönség a díszteremből, ám pótszékekkel végül mindenki kapott helyet.

A jól sikerült program alatt a vár minden szegletében akadt egy kis érdekesség. Jó volt látni, hogy a családok bátrabban fedezik fel maguknak a Nádasdy-várat, nem sietnek, szívesen maradtak egészen estig.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Program a mai napon

Sárvári advent 2023

Nádasdy-vár

2023. december 02. szombat - december 23. szombat

Várakozással…

Közelgő programok

Remény a csodára

Posta tér

2023. december 09. szombat

A remény…

Az Angelicus Kórus adventje

Posta tér

2023. december 09. szombat 17:00

Énekelj szívből…

A Kanona Band adventi kiskoncertje

Posta tér

2023. december 09. szombat 18:00

Karácsonyi rézfúvósok…

Az öröm ígérete

Posta tér

2023. december 16. szombat

Az öröm…

Regös Együttes

Posta tér

2023. december 16. szombat 17:00

Közös kincs…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!