Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Gyerekjuniális képekben elmesélve

2019.06.04

Az aulától a hátsó udvarig gyermekbarát programokat szerveztünk. A ponilovaglástól a mozgó bűvészen át az ugrálóvárig. A mesejátéktól a táncos koncerten keresztül Süsü, a sárkányig. És még sok minden más, ami mosolyt varázsolt a gyerekekre.

Gyerekjuniális képekben elmesélve

Jó volt körbe sétálni a várban vasárnap az idei gyerekjuniálison. Tavalyi rendezvényünkre is sok család ellátogatott. Most viszont többször úgy éreztük, megtelt a nézőtér. Hosszú sorban türelmesen vártak a gyerekek, még sorra kerülnek a lovagláshoz egy rendkívül türelmes és aranyos póni hátán.

A körhinta pedig meghozta az érzést, amikor egy kisfiú úgy érezte, itt az idő, hogy széttárja karjait és csukott szemmel érezze a napsütést és a menetszél finom simogatását az arcán.

A bűvész körbejárt és varázsolt. Szakmai szempontból ezt biztos úgy mondják, bűvészmutatványokkal kápráztatta el a közönséget. Azaz varázsolt, elvarázsolt minket. Mindennel, ami a bőröndjében elfért. Kártyapaklik, mindenféle színű zsinór, érmék, sőt még egy könyv is. Az ifjú nézők pedig ellestek egy-egy apró trükköt, hogy otthon elkápráztassák / elvarázsolják szüleiket vagy éppen a hugit.

Az aulában, a várudvaron mindenféle portéka között válogathattunk. Kézzel készült karkötők, sálak, kis és nagy tarisznyák, játékbabák, kedvenc állataink minden mennyiségben és színben. Tacskó, zsiráf, oroszlán, kiscica, maci. Persze manók minden mennyiségben.  Magas, alacsony, kövérkés, sovány. A nagyobbak számára ékszerek, egészséget javító kövek, biztonságot nyújtó pénztárcák. Vásárolhattunk még mézet, rétest, arrébb finom limonádét, hamburgert, gyermekkorunk kedvenc hot-dogját, mindenféle ízű, alkoholmentes koktélt és színes vattacukrot. Vásári kínálat egy szép napon.

És még nem szóltunk a műsorokról, a meglepetésekről, melyek a gyerekekre vártak. Kezdjük Micimackóval, aki vendégeket is hozott magával. Nem Tigrist, meg Zsebibabát, hanem egy másik nagy történet szereplőit, méghozzá a Csillagok háborúja sorozatból. Minden előzetes várakozással ellentétben még a főgonosztól sem riadtak meg a gyerekek, de a birodalmi zsoldosokkal is vidáman fotózkodtak.

Gyerekekkel telt meg a sárvári vár

A várkútnál kezdődött a műsorfolyam. H. Szabó Andrea zenés műsorral mozgatta meg az ovisokat és a kisiskolásokat. Majd a nagyszínpadon egy cirkusz műsorát hozta össze a közönség bevonásával Peti bohóc és Galóca. A Pengetős Trió Berta Alexandrával a népzene világába engedett bepillantást. A zene egyből táncba hívta a közönséget. A helyes lépéseket értő táncos mutatta meg.

A nap várva várt eseményei ekkor még nem értek véget. A vihartól egy kicsit féltünk, de épp csak súroltak minket a szürke, sőt néhol feketébe hajló felhők. A félelmünk elmúlt és a színpadon egyszer csak megjelent Süsü, a sárkány. Mi mindent el lehetne mondani az élőszereplős gyermekszínházról! Csupa jót! A vastaps mutatta a közönség szeretetét, sőt imádatát. Felnőttek és gyerekek egyaránt jó nagyokat kacagva, a megfelelő pontokon segítették a játék előrehaladást. A humor mindenkinek szólt, mindenki a maga gyermekkori emlékei, vagy aktuális élete alapján értette mindazt, ami elhangzott. Szuper volt.

A nap befejezéseként pedig a Funk Nu-Jazz Orchestra koncertje várt minket. Saját számok, feldolgozások zárták az estét a fények szép hangulatvilágításában.

Egy új szlogent kezdünk el használni. A kultúra ott van, ahol Te vagy. Az állítás igazságtartalmát a nap számunkra igazolta.

Gyerekekkel telt meg a sárvári vár
Jövőre ezért folytatjuk!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Orchideák. Kautzky Armand és Udvarhelyi Boglárka

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 10. vasárnap 17:00

Színes orchideák…

Hendrix Project és Culture Cuvée

Nádasdy-vár

2024. március 22. péntek 20:00

Ikon…

Hímes fiúk - hímes lányok. Húsvéti hétvége

Nádasdy-vár

2024. március 30. szombat - március 31. vasárnap

Bújj, bújj zöld ág…

Húsvéti szombat a múzeumban

Nádasdy Ferenc Múzeum

2024. március 30. szombat 09:00 - 13:00

Tojásfestés…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!