Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Program

Nádasdy-vár Sárvár

Gül Baba. Operett előadás

Nádasdy-vár

2024. július 12. péntek 20:00

Színház

A várban megidézzük a budai török hódoltság idejét. Gül Baba kertjének vasrácsai védik a gyönyörű rózsákat, a törökök szent virágát. Leilát, a rózsák atyjának, Gül Babának a leányát pedig a hárem falai őrzik. Szerelem és rózsák.

Gül Baba operett előadás Sárváron

Gábor diák barátjával, Mujkóval beszökik Gül baba rózsakertjébe és leszakít egy szál virágot, hogy szerelmének, Leilának adja. Gül Baba vallásának törvényei pedig egyetlen szent rózsa leszakítását is halállal büntetik. Gábor diákot és Mujkót csak az menti meg a szomorú végtől, hogy Gül Baba szívében erősebb a szeretet a leánya iránt, mint a bosszú érzése a leszakított rózsák miatt, és a rózsakert pusztulásáért érzett babonás félelem. Leila végül minden akadály ellenére Gábor diákot választhatja.

A szerelem győzelme mindenek felett és az emberi élet értéke domborodik ki a Gül Baba cselekményéből és az az előremutató tanítás, hogy eljön az idő, amikor az emberek között nem képez válaszfalat a nemzetiségi vagy vallási különbség.

Gül baba nevéhez megannyi mendemonda kapcsolódik, egy az operettirodalomhoz is utat talált. Állítólag élt is egy Gül baba nevű török méltóság, aki vallási elöljáró lehetett a budai helytartóságban. Az persze, hogy valóban volt-e lánya vagy tényleg ő volt-e a rózsák atyja, már a legendák homályába vész, de minden történetnek van valamiféle igazságmagja.

Huszka Jenő életművének csúcsára az 1905-ben bemutatott Gül Babával jutott fel. Létrehozott egy olyan operett stílust, amely egyaránt hatott a nemzeti érzelmekre, és kielégítette a nagyvárosi közönség szórakozási igényeit is.

 

Darumadár fenn az égen… Ott túl a rácson… Borban az igazság, borban a vigasz… ismerős dalok ismerős sorai, a Gül baba című operett örökzöldjei. Az előadás igazi sztárszereposztással mutatja be a Gül babát! Egri László a tragikus sorsú operai hősök és szerelmes operett bonvivánok megformálása után csodálatosan alakítja a lányáért és a rózsáiért aggódó Gül babát. Lányát, Leilát a Kolozsvárról származó fiatal primadonna, Dezső Ágota énekli varázslatosan. A fiatalok és a TV nézők számára a Sztárban sztár leszek című műsorából ismerősen cseng Szaszák Zsolt neve, aki számos musical főszerep megformálása után Gábor diák szerepével mutatkozik be operettek világában. Végül, de nem utolsó sorban Zulejkaként, a Budapesti Operettszínház utánozhatatlan szubrettje, Szendy Szilvi látható. 

A további ragyogó tehetségű fiatal mellett vérpezsdítő tánc, a gyönyörű zene, a látványos díszlet, a színpompás jelmezek garantálják a nagyszerű és minőségi szórakozást. Az előadás rendezője, Peller Károly, aki a Budapesti Operettszínház művésze, rengeteg táncoskomikus szerep megformálója és számos operett előadás rendezője, és akinek a neve garancia arra, hogy kiváló, szórakoztató, fiatalos, ízléses és minden korosztály részére fogyasztható operett előadást láthatnak.

Az előadás a Hartai Zenei ügynökség és a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

Jegyek elővételben: 3 900 Ft

Az előadás napján 5 000 Ft

 

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Hatalmi Arcok. Szomszédnéni Produkciós Iroda

Nádasdy-vár

2024. július 26. péntek 20:00

Mi újsi…

PRAH. Telitalálatos komédia

Nádasdy-vár

2024. július 27. szombat 20:30

Tudunk élni…

Vágy, álom, valóság

Galeria Arcis

2024. augusztus 09. péntek 18:00

Mindenki…

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!