Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Fotószafari. Eredményhirdetés

2021.02.02

Közel kétszáz felvétel érkezett játékunkra, melyet a Veszprémi Egyetemmel és a sárvári önkormányzattal közösen valósítottunk meg. Január utolsó hetében tíz sárvári helyszín felvételét tettük közzé, mellyel egy éves akciót is bevezettünk.

Fotószafari. Eredményhirdetés

Hadd kezdjük egy személyes megjegyzéssel. Szervezőként mindig van bennünk egy félsz, vajon sikerül-e megszólítani programunkkal a közönségünket, jól fogadják-e kezdeményezésünket. Hasonló kérdéseket fogalmaztunk meg a Fotószafari játék kapcsán. A játékot a Veszprémi Pannon Egyetem kezdeményezte és az ott oktató dr. Máhr Tivadar alpolgármester közvetített felénk.

Bizonytalanok voltunk, vajon az időjárás segít-e minket, vagy épp egy hetes szélvihar, hó vagy eső inkább otthon marasztalja a játékosokat. A képek nehézségi foka megfelelő-e. A túl nehéz elriasztja a játékosokat, a túl könnyű komolytalanná teheti a játékot. Megkértük Pajor András AFIAP fotóművészt, készítsen próbafelvételeket, melyek segítségével szűkebb környezetben teszteltük a feladványokat. Végül az elkészült több mint húsz felvétel közül választottuk ki öt napra az egyéni és csoportos kategóriáknak a helyszíneket. Célunk az volt, hogy az egyes helyszíneket nagyjából egyenletesen tudjuk letenni Sárvár térképére. 

A megfejtések a következők voltak hétfőtől péntekig. Egyéni kategóriában Városháza, Sárvárfürdő nagymedence, Nádasdy-vár, Lisieux-i Kis Szent Teréz kápolna a Kertvárosban, a Szent László templom déli kistornya. Csoportos kategóriában a Tinódi-emlékmű a várparkban, a sári Szent Miklós templom előtti Piéta szobor, a Posta-téri Országzászló és Trianon-emlékmű, a régi Rába-híd a Tesco parkolónál, a rábasömjéni háborús emlékmű. 

Egyéniben 137, a Csoportos kategóriában 59, összesen 196 darab felvétel érkezett. A legtöbben a kertvárosi kápolnánál készítettek szelfit, ahol 37 játékosunk kattintotta el telefonja fényképezőgépét. A várnál és a Szent László templomnál 27 szelfiző készített fotót.

A sorsolás nyertesei

Fotószafari. Eredményhirdetés

A Sárvár Anno oldalra regisztrációval lehetett az elkészült fényképeket feltölteni. A regisztrációhoz csak Felhasználóneveket kellett megadni az e-mail cím mellett. A nyerteseket ezért Felhasználónevük alapján azonosítjuk, számukra e-mailben is küldünk értesítést.

Egyéni kategória

A Nádasdy Kulturális Központ 12 hónapra szóló bérlete: Hujberné Novák Julcsi

A Spirit Hotel ajándéka: Banai Henrietta

A Sárvárfürdő felajánlása: Fanni

Csoportos kategória

A Nádasdy Kulturális Központ 12 hónapra szóló bérlete: Gergyessy Zsuzsa

Belépőjegy a Vármeetingre 2021-ben: Hujber Fanni

A Park Inn ajándéka: cskiss84

Úgy döntöttünk, hogy mindkét kategóriában a legtöbb fotót beküldő személyt és csapatot Sárvár Város Önkormányzatának ajándékával jutalmazzuk, a város új logójával díszített pólóval és még egy apró meglepetéssel, Sárvári Csokival.

Egyéni kategória (felhasználó nevek): cskiss84, henrietta77@freemail.hu, naomi, csopapa, Sinka Sára, Pallosi Diána, Hajni, Csempesz Család, betti1975, Póczáné Pipics Katalin. barni2121, Anita0505, Kiss Fatima, Mészáros Veronika, Fanni, pannagram89

Csoportos kategória (felhasználó nevek): Gőcze Csaba, Gyöngyi, Hajni, Auer Klaudia, csegab82, Kálmán Anita, cskiss84

A játékosoknak szívből köszönjük a lelkes részvételt. Reméljük, hogy a folytatás is elnyeri a sárváriak tetszését. Köszönjük a támogató pozitív értékeléseket, sőt nem egyszer a kedves és humoros felvételeket is.

A nyerteseket értesítjük, a nyeremények átvételére személyes egyeztetés után február második hetétől lesz lehetőség.


Néhány szóban a folytatásról

A játékot felvezető ajánlásokban többször utaltunk arra, hogy vannak kedvenc helyeink Sárváron. Kondora István polgármesternek a Nádasdy-vár színpada, Dr. Máhr Tivadar alpolgármesternek a várpark, Takács Zoltán Bálintnak, a Nádasdy Kulturális Központ igazgatójának a sárvári múzeum huszárkiállítása.

Fotószafari. Eredményhirdetés

A következő hónapokban arra leszünk kíváncsiak, vajon a sárváriaknak milyen kedvenc helyei vannak a városban. Megkérdezzük majd, miért éppen arra a helyszínre gondoltak. Akik vállalkoznak rá, elmondhatják kedvenc történetüket, emléküket, mely egy-egy helyhez kötik őket. Miért tartják épp azt a pontot fontosnak az életükben? Vajon másnak miért áll közelebb egy másik hely Sárváron? Állítsuk össze a város kedvenc helyeinek a listáját!

Hamarosan jelentkezünk.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

A vár nyitvatartása

minden nap: 08:00 - 20:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Tribute Maraton Sárvár

Nádasdy-vár

2024. május 25. szombat 19:00 - 23:00

Guruló rock turné…

Gyereknap a város több pontján

Nádasdy-vár

2024. május 26. vasárnap 14:00 - 19:00

Gyereknap…

Aranykori torna

Könyvtár

2024. május 29. szerda 17:00

Öröm-mozgás…

Egy jó délután. Gyerekjuniális

Nádasdy-vár

2024. június 02. vasárnap 15:00 - 20:00

Vidám hangulatok….

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!