Nádasdy-vár

9600

Sárvár Várkerület 1.

Ma nyitva 8:00 - 20:00 óráig

+36 95 320 158

Hír

Nádasdy-vár Sárvár

Detektívsarok online

2021.02.19

A járványhelyzet miatt tavaly októberben rendhagyó módon indult a Detektívsarok játék. A személyes találkozásokat felváltotta az online tér, melyben mégis jól érzik magukat a résztvevők.

Félidőnél a sárvári detektívsarok játék

Az új tanévben, tavaly ősszel tizedik alkalommal indítottuk útjára a játékot, igaz, hogy online, de a gyerekek lelkesedése töretlen. Idén 21 csapat nevezett a sárvári és a környékbeli általános iskolákból, hogy kipróbálják nyomozói tehetségüket.

Az első forduló hagyományosan a bemutatkozással szokott kezdődni, de sajnos most a járványhelyzet miatt rendhagyó módon, nem személyesen, a zsűri előtt mutatkoztak be a résztvevők, hanem e-mailben küldték el csapatukról az általuk legfontosabbnak tartott információkat.  Ötletesebbnél ötletesebb versikéket, rajzokat, sőt videókat kaptunk, amit természetesen pontokkal jutalmaztunk. Aztán kezdetét vette a felkészülés a nyomozói munkára.  A tanulók havonta megkapják a rejtélyes Főnyomozó levelét és a feladatokat, amit adott határidőig vissza kell küldeniük. A második és harmadik forduló a nyomozói alapismeretek elsajátításáról szólt. A diákok megismerkedhettek a legfontosabb fogalmakkal, mint például nyombiztosítás, ujjlenyomat, rabosítás, bizonyíték, de a feladatok segítségével rávilágítottunk a detektívek elengedhetetlen tulajdonságaira, jellemzőire is. Minden feladatlap tartalmaz egy plusz figyelmet igénylő feladatot is, miszerint a megoldások egyik betűjét meg kell jegyezni, felírni, elraktározni, mert az utolsó fordulóban ennek nagy jelentősége lesz, hiszen a betűket összeillesztve is kiderül majd egy rejtély. 

Most érkeztünk el a játék félidejéhez és azt tapasztaljuk, hogy fordulóról fordulóra javul a gyerekek megfigyelőképessége, sőt egyre logikusabb gondolkodásra sarkallják a feladatok őket. Így a következő hónapokban elindulhat a „valódi” bűnesetek felderítése. Reméljük, hogy májusban, az utolsó fordulóban már személyesen a könyvtárban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket a csapatok. Addig is kitartást, jó nyomozást kívánunk a mesterdetektívvé válás útján!

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!

Egy megosztással munkánkat is segíti. Köszönjük!

Vissza

Könyvtár nyitvatartása

hétfő - péntek: 10:00 - 17:00

szombat: 09:00 - 13:00

Január 1-én: zárva

Közelgő programok

Tribute Maraton Sárvár

Nádasdy-vár

2024. május 25. szombat 19:00 - 23:00

Guruló rock turné…

Gyereknap a város több pontján

Nádasdy-vár

2024. május 26. vasárnap 14:00 - 19:00

Gyereknap…

Aranykori torna

Könyvtár

2024. május 29. szerda 17:00

Öröm-mozgás…

Egy jó délután. Gyerekjuniális

Nádasdy-vár

2024. június 02. vasárnap 15:00 - 20:00

Vidám hangulatok….

Vármelléki jegyzetek

Olvasni jó!

Programjaink

Ha érdekli egy vár mindennapi élete, programjai, kiállításai, érdemes egy kattintással feliratkozni a sárvári Nádasdy-vár hírlevelére.

Maradjon kapcsolatban velünk!!